Vilka är de behandlingar för syfilis under graviditeten?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-04
Cirka 8. 000 gravida kvinnor i USA kontraktet syfilis varje år. Även om du kanske har hört talas om denna infektion innan, kanske du inte medveten om allvaret av dess effekter på dig och ditt ofödda barn. Förståelse fakta om syfilis och hur denna sexuellt överförbara infektioner (STI) kan påverka dig och ditt ofödda barn framhåller vikten av att få behandling så snart som möjligt

Fakta

Orsakas av en bakterie (Treponema pallidum), är syfilis sprids när kroppen kommer i direkt kontakt med en syfilis sår på en annan person. Även sår vanligtvis visas på könsorganen, vagina, anus och rektum, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) att de också kan visas på munnen och läppar. Inte bara kan syfilis infektera ditt barn genom att passera moderkakan under graviditeten, men det kan också infektera ditt barn under förlossningen.

Diagnos

För att ge behandling för syfilis under graviditet måste läkaren först diagnostisera infektionen . På grund av allvaret i denna STI och de konsekvenser det kan ha på din baby, rekommenderar CDC att ett blodprov utföras vid ditt första besöket på mödravårdscentralen. I händelse av att dessa prov kommer tillbaka positivt, din barnmorska eller barnmorska normalfallet ha labbet utföra ytterligare tester på ditt blodprov för att ytterligare kontrollera att du har syfilis.

Behandling

När din läkare har diagnosticerat ett syfilis, måste behandlingen påbörjas omedelbart för att minimera risken för ditt ofödda barn smittas av sjukdomen. Enligt CDC kan syfilis lätt behandlas en eller flera injektioner av penicillin i dina muskler, beroende på hur länge du har haft infektionen. Penicillin är ett antibiotikum som kan användas säkert under graviditet och effektivt behandlar både du och ditt ofödda barn. Over-the-counter mediciner och huskurer ger inte adekvat behandling för att bota denna sjukdom.

Riskfaktorer och prevention

Infektion och efterföljande behandling för syfilis under graviditeten löper större risk om du har vissa riskfaktorer. Att ha flera sexpartners och att använda alkohol och droger är alla vanor som ökar dina chanser att upphandlande denna sjukdom under graviditeten. Även att använda kondom kan minska dina chanser att få syfilis från din partner, kan du fortfarande få smittade från sår som inte täcks av kondom själv. Det mest effektiva sättet att förhindra infektion är att endast ha sexuella relationer med en partner som har testats negativt för syfilis och har haft sex bara med dig.

Komplikationer

Kännedom om eventuella komplikationer som kan uppstå som ett resultat av upphandlande syfilis under graviditeten understryker behovet av omedelbar behandling. Ungefär 40 procent av gravida kvinnor med tidig syfilis gå att ha ett dödfött barn, ett missfall eller ett barn som dör kort efter leverans. Du är också mer sannolikt att föda för tidigt, och om smittade, kan ditt barn att utveckla allvarliga problem efter födseln, bland annat försenad utveckling, benskador, krampanfall och andra neurologiska problem.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:alternativ för läkning migrän





Relaterade artiklar


 • vad gör ringorm ut?
 • symtom på en nära förestående hjärtinfarkt hos kvinnor
 • Hjälp till självhjälp sluta röka
 • struktur av bröstet
 • klimakteriet och kallt känsla
 • hantering av urinvägsinfektioner
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • tester för hjärthälsa
 • hur man kan förbättra kommunikationen par
 • barn balansproblem




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com