allergi förebyggande produkter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-17
En allergisk reaktion inträffar när kroppen överreagerar på allergener som pollen eller djur ilska. Reaktionen orsakar symptom som klåda, ögon vatten, rinnande eller täppt näsa, luftvägsinflammation och sammandragning (allergisk astma) och även magproblem för vissa människor. För att förhindra en allergisk reaktion innan den inträffar finns det ett antal produkter du bör känna till. Några av dessa inkluderar läkemedel, och andra är produkter du kan använda hemma och i din vardagsmiljö

först ta reda på vad du är allergisk mot

Innan du köper några produkter för att förebygga allergier, måste du bestämma vad allergener som orsakar dina problem. Din läkare eller en allergolog kan ge dig antingen ett blodprov (ett radioallergosorbent eller RAST-prov) eller ett hudtest för att identifiera specifika allergener och länka dem till de symptom du upplever.

Allergi skott kan förhindra allergiska reaktioner

Om din allergi är allvarliga, kan din läkare rekommendera dig att få en serie allergi bilder (immunterapi). Du kommer att få en liten mängd av allergenet som orsakar problem så kroppen kan utveckla en immunitet eller resistens mot specifika allergen. Allergi skott kommer att hindra dina symptom uppstår, eller åtminstone minska i vilken grad de är besvärande.

Mediciner som Förhindra allergiska symptom

Cromolyn natrium finns i form av en nässpray, ögondroppar och en inhalator . Om den används regelbundet, förhindrar det nasala, ögon-och luftvägsbesvär allergi. Nässprayen och ögondroppar är tillgängliga över disk, men du måste få ett recept från din läkare för inhalatorn.

leukotrienmodifierare som blockerar piller Singulair den kedjereaktion som sker i cellerna när en allergisk reaktion inträffar, förebygga reaktion uppstår innan börjar kedjereaktion. Detta läkemedel hindrar många allergiska symptom eftersom det tas oralt och påverkar hela kroppen. Den används ofta för barn med allergier och allergisk astma och är bra för vissa vuxna. Leukotreine modifierare finns även i inhalatorn form för att förhindra inflammation i luftvägarna.

Astelin nässpray (azelastin) är ett antihistamin som blockerar effekterna av histaminer som orsakar allergiska symtom. Den finns med recept från din läkare.

nasala kortikosteroider är sprayas i näsan eller inhaleras i lungorna att förhindra inflammationen i bihålor och luftvägar som orsakas av allergier. De används också för att förhindra näspolyper orsakas av allergier.

Antihistaminer stoppa utsläpp av histamin i kroppen som uppstår när du utsätts för ett allergen. Om du tar en antihistamin på regelbunden basis, kan du förhindra allergiska symptom. Dessa skall tas oralt och även påverka hela kroppen, förebygga många typer av allergiska symtom. Vissa orsaka dåsighet, men du kan ta någon av de nonsedating former såsom Claritin eller Zyrtec. De kan köpas över disk utan recept.

Produkter att använda i ditt hem och kontor

Dammkvalster är en stor källa till allergier för många. De dröjer kvar i sängkläder och anrikas i din madrass. De producerar ett protein från deras avfall som är lätt att andas in och orsakar allergiska symtom. Särskilda madrass och kudde fjälster är tillgängliga från butiker allergi leverans som håller mite proteinet från att gå igenom och orsakar dig allergisymtom.

Dammkvalster bor också i mattor, stoppade möbler i ditt hem, och även i dina kläder. Det finns sprayer, pulver och produkter tvätt du kan köpa från butiker allergi leverans som neutraliserar proteinet i dammkvalster avfall för att förhindra din allergi symptom uppstår.

proteiner som produceras kackerlackor är också en källa till allergier för vissa. Investera i en form av bekämpning av skadedjur, oavsett om det fällor, sprayer eller en skadedjursbekämpning tjänst på regelbunden basis är ett sätt att döda kackerlackor i ditt hem eller kontor och förhindra kackerlacka allergi.

Mögelsporer en annan källa till allergier som du bör eliminera från ditt hem och arbetsmiljö. Mögel-hämmare och mögel removers spor finns i flytande och spray former. Vissa mögel-hämmare kan även läggas att måla innan du använder det. För att förhindra mögel från att växa i ditt hem eller kontor, är det viktigt att hålla luftfuktigheten nere. Luftkonditionering hjälper, men du kan också överväga en avfuktare. Om du håller luftfuktigheten i ditt hem eller kontor under 50 procent och du kan döda eller minska och mögel. Dammkvalster kommer också att dödas om låg luftfuktighet vistelse konstant. Överväga att köpa en luftfuktighet övervaka så att du vet när stiger cirka 50 procent.

Djur ilska, speciellt från katter, är en annan orsak till allergiska symtom. Även svårt att ta bort från ditt hem, du (eller helst person utan husdjur allergier) kan använda speciella PET schampo och torkar på din hund eller katt för att neutralisera de proteiner i sin ilska.

HEPA (High Efficiency Particulate Air) luftrenare och dammsugare bidra till att minska allergener i ditt hem eller kontorsmiljö. De flesta av damm och pollen allergener du andas är så små att andra luftfilter inte kommer att hantera dem. Endast HEPA filter fångar dessa små luftburna partiklar, inklusive dammkvalster avfall och djuravfällningar.

Om du lider av hudallergi som eksem (atopisk dermatit), kommer du vill investera i allergivänliga hud produkter och tvål-fria produkter bad som inte innehåller dofter och parfymer. Du bör också använda produkter nondetergent kläder som borax som är fria från kemikalier som irriterar allergisk hudsymtom. Och människor med en latex allergi bör alltid bära latexfria handskar och kläder.

Fortsätta att genomföra Allergen Åtgärder

Vissa allergener kan inte avlägsnas eller förebyggas genom användning av produkterna. Så du bör använda din Allergen åtgärder när så är möjligt. Hålla sig inomhus när pollen räkna är hög, undvika djur om du kan, hålla livsmedel i behållare för att minska kackerlackor, kontrollera tätheten i ditt hem eller kontor för att förhindra mögel från ackumuleras.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:teen hälsa tips

Relaterade artiklar


 • mat med järn för graviditet
 • sjukdomar i det reproduktiva systemet
 • hur man minskar risken att insjukna i svininfluensan
 • klimakteriet vid 35
 • gaser i magen botemedel
 • kolik tips
 • bruten handled symtom
 • prenatal vitamin information
 • hemlagad graviditetstest
 • lista med klimakteriet vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com