alternativ för läkning migrän

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-03
Enligt Mayo Clinic, migrän är huvudvärk som är kroniska och orsakar extrem smärta under ett antal timmar, och även dagar. Smärtan från dessa huvudvärk är så kraftig, kan det störa dagliga funktioner och livskvalitet. Symtom på migrän omfatta beslag av ljus, stickningar i benet eller armen, kräkningar och känsligt på ljud och ljus. De som inte är intresserade av receptbelagda mediciner vänder sig ofta till alternativa behandlingar för att läka migrän

muskelavslappning

Enligt Mayo Clinic, kan muskel avslappningsövningar lindra symtomen vid migrän. De rekommenderar att delta i yoga eller meditation klasser, som finns på bygdegårdar eller gym. Du kan också kolla in dessa tekniker genom att besöka ditt lokala bibliotek och kolla videos eller böcker om yoga och medling.

Mayo Clinic också rapporter om att lyssna på musik, ta ett varmt bad eller läsa en bok kan ger avkoppling och bli av med smärta i samband med migrän.

Tillräckligt med sömn på natten och sätta en sömn rutin kan också förhindra migrän. Men inte får alltför mycket sömn. De flesta människor behöver sex till åtta timmar varje natt.

Akupunktur och massage

Under akupunktur behandlingar, medicinska professionella kommer att sätta mycket små nålar i olika delar av kroppen, inriktad på healing migrän. Mayo Clinic rapporterar att många kliniska prövningar har hittat detta alternativ behandling att vara effektiva.

Dessutom kan massage hjälpa till att förhindra migrän eftersom det hjälper slappna av kroppen och kan förbättra sömnen.

Herbal Behandlingar

Människor som inte vill ta receptbelagda mediciner ofta vänder sig till alternativa behandlingar som örter. Mayo Clinic rapporterar det finns vissa bevis som visar örter som butterbur och Mattram kan hjälpa bli av med migrän. Dessutom tar höga slumrar i B-2 vitaminer kan hjälpa. Andra örter som kan förhindra eller bota migrän omfatta coenzym Q10 och muntliga magnesiumsulfat.

Innan några tillägg, tala med din läkare först. Vissa örter interagera med receptbelagda mediciner, och vissa bör inte tas av kvinnor som är gravida eller ammande.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:information på låg bentäthet hos barn

Relaterade artiklar


 • andropause diagnos
 • hur man läser sonogram
 • hur man får prov hälsokontroller gratis
 • Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • Skillnaden mellan manliga och kvinnliga hjärnan
 • hur fungerar mineralolja för att inducera förlossningen?
 • Vilka är de behandlingar för lunginflammation hos barn?
 • Graviditet & katt urin
 • glas nappflaskor vs plastflaskor baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com