anatomi kontra fysiologi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-02
Vad är viktigast att förstå, anatomi eller fysiologi? Svaret är "både och. " Du kan inte ha en fullständig förståelse av anatomin utan en förståelse av fysiologi, och vice versa. Låt oss undersöka hur anatomi och fysiologi är relaterade

Anatomi Definierat

Anatomi är läran om strukturerna för en organism, som de i den mänskliga kroppen. En person som studerar anatomi är intresserad av fysiska strukturer, organ, vävnader och de delar som komponera en organism. Gross beskriver anatomi något som syns med blotta ögat. Tissue anatomi, däremot ofta kräver användning av ett mikroskop. En anatom kan studera de strukturer som går till specialiserade fråga som nervtråd eller hud, eller kan studera mikroskopiska struktur på den enskilda cellen.

Fysiologi Definieras

Fysiologi är studiet av funktionen hos strukturerna inom en organism . En student som studerar fysiologi är intresserad av hur organen fungerar och hur de gör organismen funktionen. Till exempel kan den studerande undersöka hur hjärtat fungerar som en pump och hur cirkulationssystemet fungerar med hjärtat att distribuera blod i hela kroppen. Den studerande får också undersöka hur lungorna fungerar med blodcirkulationen för utbyte av avfall och syre.

Anatomi Utan fysiologi

Studera anatomi utan en förståelse av fysiologi skulle vara som att studera delar av en bro utan att förstå hur de fungerar tillsammans span en flod. Förstå strukturen i bron eller av de enskilda delarna inte förklara mekaniken i hur stålkablar hjälpa de konkreta förbli starkt nog för att bilar och lastbilar att köra över. Att förstå vad hjärtat är gjord av inte förklara hur det pumpar blod.

Fysiologi Utan Anatomy

Samtidigt, att förstå hur värmepumpar blodet är omöjligt om du inte förstår hur den unika vävnader i hjärtat byggs. Titta på bron igen. En student kan inte förstå vad som gör stålvajern stark utan att förstå hur stålvajern görs. Detsamma gäller studiet av fysiologi. Förstå hur hjärtat pumpar blodet är inte möjlig utan en förståelse av vävnadstyper som utgör hjärtat.

som studerar anatomi och fysiologi?

Anatomi och fysiologi är viktiga för alla som kommer in på den medicinska eller hälsa och fitness områden, bland annat läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, massörer och sjukvårdspersonal. Vissa behöver mer detaljerad information, medan andra kan klara sig med en förståelse av grundläggande begrepp.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lätt midja övningar

Relaterade artiklar


 • symtom på Sheehan’s syndrom
 • ungdomar ryggsmärta
 • hur du kan trösta och läka torra, spruckna fötter
 • gratis sjukvård tips
 • viral utslag hos barn
 • om att vara perimenopausal
 • försvinnande tvillinggraviditet
 • mun svampinfektion symptom
 • gör q-tips orsaka påverkas öronvax?
 • skäl till överdriven svettning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com