bröst förkalkning botemedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-27
Bröst förkalkningar är avlagringar av kalcium som ofta uppträder i kvinnors bröst. De varierar i storlek från små korn till större grova avlagringar, men även de största förkalkningar känns inte för hand. I de allra flesta fall, bröst förkalkningar är helt ofarliga och kräver ingen bot eller behandling. Men för ett litet antal individer, förkalkningar är ett tidigt tecken på uppkomsten av bröstcancer

Understanding Breast förkalkningar

Du kommer inte att veta om du har bröst förkalkningar såvida du får ett mammogram. Det är viktigt att inse att förkalkningar är en vanlig mammografi finna, och det finns normalt ingen orsak till oro om din läkare upptäcker dem. Vanliga orsaker till kalkavlagringar inkluderar mastit, direkt bröst skada eller implantationskirurgi, tidigare behandlingar strålning, skräp eller sekret från celler i bröstet och stigande ålder.

identifiera stora förkalkningar

När förkalkningar diagnostiseras, din radiolog eller röntgen specialist, kommer att behöva lära sig mer om dem. Stora insättningar-känd som macrocalcifications-är i allmänhet ofarliga, och om dessa finns får du inga ytterligare vård utöver uppföljning jämförelser av din röntgenstrålar under din vanliga schemalagda mammografi

Identifiera Liten förkalkningar

. Mindre insättningar-känd som mikroförkalkningar-är också typiskt ofarligt, eller godartad. Det är dock denna form av kalcium insättning som är mest sannolikt att ange uppkomsten av cancer. Efter att ha fastställt att mikroförkalkningar är närvarande, kommer din röntgenläkare undersöka dem vidare för att kartlägga deras exakta storlek, form och fördelning i brösten. Genom att jämföra dessa resultat till kända faktorer i utvecklingen av cancer (malignitet), kommer han då placera ditt förkalkningar i en av tre kategorier.

"Godartad förkalkningar" inte utgör någon risk att utvecklas till cancer. "Förmodligen godartad" förkalkningar medföra risk för cancer utveckling som är mindre än 2 procent. "Misstänkta förkalkningar" visa en större sannolikhet för malignitet.

Uppföljning undersökning och behandling

Om troligtvis godartad förkalkningar hittas, måste du återvända i sex månader för en uppföljning mammografi. Om din andra tenta visar inga utveckla problem, och du är under 40 år gamla, du normalt kan återgå till ordinarie årliga tentor. Om du har normala fynd och är över 40, måste du ha en mer mammografi i sex månader, tillsammans med en tentamen av dina andra bröstet. Om dessa resultat också visar inga ändringar kan du återgå till vanliga årliga tentor också.

I de fall där misstänkta förkalkningar finns, måste du genomgå en procedur som kallas en biopsi, vilket innebär att ta små vävnadsprover från bröstet för vidare undersökning. Din biopsi kan utföras antingen som ett kirurgiskt ingrepp, eller som en minimalinvasiv nål biopsi endast kräver lokalbedövning. Den lämpliga formen av förfarandet beror på utseende och plats för förkalkningar samt på storleken av ditt bröst. Resultatet av din biopsi kommer att avslöja eventuella cancer som kan finnas.

Om cancer hittas, är det viktigt att förstå att det sannolikt kommer att på ett tidigt stadium, och därför mycket behandlingsbar. Rådgör med din onkolog (cancer specialist) för att lära sig detaljer om lämplig bröstcancerbehandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Orsaker till en graviditet migrän

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • hur man förbereder sig att föda hemma
 • Hur man vet om jag är gravid
 • kvinnlig urinblåsa infektionssymtom
 • vad är ryggmärgsbråck?
 • orsakerna till nedre högra buksmärtor under graviditet
 • delar av Integumentary systemet
 • hur man skapar en akut medicinsk informationsblad
 • e.
 • vitaminer bör kvinnor vidta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com