candida intertrigo behandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-28
Candida intertrigo är en svamp-relaterade hälsoproblem som kan orsaka rå, röd, oozing områden på huden. Detta händer speciellt i områden under överlappande bitar av huden där fukt och bakterier kan bygga upp. De värst drabbade områdena är könsorganen, skinkorna och lårens insidor och på brösten

Hygien

En av de vanligaste formerna av behandling av Candida intertrigo är god hygien. Candida intertrigo sker ofta i områden på huden som lätt kan förbises när tvätten på en daglig basis. Tvätt under hudveck och i andra utsatta områden med anti-bakteriell tvål kan hjälpa till att lindra och förhindra uppkomsten av detta problem.

Aktuell Imidazoler

Ett annat vanligt sätt att behandla Candida intertrigo är genom användning av topikala Imidazoler. En aktuell imidazole är ett läkemedel mot svampinfektion medicin som direkt kan appliceras på det drabbade området. Beroende på dos, kan denna medicin arbeta i så lite som en ansökan, eller det kan behöva tillämpas under några dagar. Muntlig flukonazol eller itrakonazol kan också skrivas ut i vissa fall, men dessa är inte lika effektiva som lokal applicering.

Hålla Dry

Ett annat vanligt behandlingsalternativ för Candida intertrigo är att hålla det drabbade området torrt. Fukt ger svampinfektion rätt atmopshere utvecklas, så att ta bort fukten kan hjälpa döda svampen och förhindra att infektionen uppstår. För små områden, såsom navel, kan användning av bomullspinnar vara effektivt för att förebygga framtida infektioner och hjälper nuvarande infektionen läka. Med absorberande pulver kan också förhindra att fukt från att byggas upp i sprickor och veck i huden.

Gå ner i vikt

En mer permanent behandling för Candida ingertrigo använder kost och motion för att komma ner till en mer hälsosam vikt. Enligt National Skin Care Institute, de som är överviktiga har mycket högre frekvenser av Candida intertrigo infektioner. Detta beror till stor del fetma orsakar större mängder av överlappande hud. Gå ner i vikt kan hjälpa till att befria kroppen av platser för svampinfektionen att få fäste.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hjärtslag i spädbarn

Relaterade artiklar


 • ägglossning under klimakteriet
 • historiska behandlingar av klimakteriet
 • varför du inte ska börja röka
 • delar av Integumentary systemet
 • bruten handled symtom
 • den emotionella utvecklingen av barnet i livmodern
 • Fakta om klimakteriet
 • hur man kan spara pengar objektiv kontakt
 • Vilka är farorna med falska garvning lotion?
 • ta kontroll över din menstruationscykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com