diagnoser för kronisk hosta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-29
Kronisk hosta är bland de ledande orsakerna till läkarbesök i USA, och enligt de Mayo Clinic, upp till 53 procent av dessa har mer än en orsak. Följaktligen behandla och diagnostisera en kronisk hosta kan involvera många tester och forskning i din släkthistoria, och även om det kan göra arbetet svårare och hindra sömn, kommer de flesta patienter som besöker sin familjeläkare hitta en effektiv behandling som gör det möjligt för dem att hantera sin hosta .

Du behöver:
osötad frukost livsmedel.
Seltzer /kolsyrat vatten.
promenadskor.
Mat blogg.

Definition

Den gemensamma hosta blir oftast kronisk när den varar i tre veckor eller mer, även om vissa läkare tror att det måste senaste sju till åtta veckor innan det kan ges för att klassificering. Om du har en hosta som producerar slem eller blod eller inte går bort, se din läkare så snart som möjligt.

Orsaker till kronisk hosta

Kronisk hosta kan vara ett resultat av många faktorer, med de vanligaste är rökning. Astma, sura uppstötningar, bronkit, postnasalt dropp och bronkiell inflammation kan också leda till en kronisk hosta.

Sjukdomshistoria

Det är viktigt att din läkare känner till din medicinska och familjens historia som han sammanställer information om ditt tillstånd. Hon måste också veta om hosta blir värre när du är på jobbet, om du också har ansikts-eller ilningar i tänderna och om du har också nyligen gått ner i vikt. Ibland hosta kan vara det enda symtom, vilket gör diagnosen svår.

Diagnostic Tests

En läkare kommer sannolikt att börja med en lungröntgen för att avgöra om du har bronkit eller lunginflammation, samt att pröva ut lungcancer och andra sjukdomar. En datortomografi ger bröst bilder och hjälper läkare upptäcka förekomsten av en infektion.
Det finns många icke-invasiv test som kan bidra till att mängden luft i lungorna. Dessa tester kommer att hjälpa till att fastställa om det finns en infektion, obstruktion eller andra problem som är att minska luftflödet.

Behandling för kronisk hosta

En kronisk hosta ofta behandlas med läkemedel såsom antihistaminer, slemhinneavsvällande medel eller kortikosteroider och Din läkare kan rekommendera en hosta suppressant för att minska belastningen på luftvägar och lungor. Medicinering kan minska postnasalt dropp, hosta och inflammation i luftvägarna och syraproduktionen. Over-the-counter mediciner kan ge viss lindring för hosta men kommer inte att behandla orsaken.

Förebyggande av kronisk hosta

Undvik rökning och inandning av skadliga avgaser och använda en luftrenare i ditt hem för att hjälpa cirkulera och rena luften du andas regelbundet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:livsmedel att göra brösten större

Relaterade artiklar


 • hjärta leva hälsosamt
 • te och viktminskning
 • Hur samhället barnen visa övervikt?
 • sen ägglossning symtom
 • polycystiskt ovariesyndrom dieter
 • Vilka är orsakerna till bakteriell vaginos?
 • täta urinvägsinfektioner
 • födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn
 • struktur av blodkärl
 • Haemophilus influenzae vaccin historia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com