efter klimakteriet hälsa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-13
Även om mycket fokus läggs på obehagliga menopausala villkor såsom värmevallningar och nattliga svettningar, måste du också förbereda för ett friska postmenopausala liv. Efter klimakteriet, genomgår en kvinna många hormonella förändringar såsom en droppe i östrogennivåerna. Som ett resultat av postmenopausala kvinnor löper en högre risk för hjärtsjukdom, benskörhet och andra sjukdomstillstånd. För att hantera din postmenopausala hälsa effektivt, vara mycket uppmärksam på vad du äter, din vitamintillskott och din nivå av motion.

Definition

Menopause definieras som slutet på en kvinnas fertila år. . Efter klimakteriet, kommer du inte längre har mens och kommer inte att förbli fertil. För vissa kvinnor är klimakteriet ses som det första tecknet på "bli gammal. " Även klimakteriet är verkligen en stor förändring och bär med sig många emotionella och fysiologiska biverkningar, inte markera klimakteriet inte gryningen av ledande medborgarskap såvida du inte ge efter för klimakteriet förändringar. Men måste du titta på din hälsa mer noggrant än tidigare och vara fysiskt aktiv för att du löper högre risk för vissa sjukdomar när du går igenom klimakteriet.

Heart Disease

Östrogen ger ett visst skydd mot hjärtsjukdom. Alltså, efter din östrogenproduktion minskar, dina odds för hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och stroke ökar. Enligt Mayo Clinic är hjärtsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor, särskilt bland kvinnor efter klimakteriet. För att sänka risken för hjärtsjukdom, motion i 30 minuter om dagen minst fyra eller fem gånger i veckan. Sänk mättade fett i kosten och försöka eliminera transfetter. Satsa på hjärtat hälsosamma oljor som olivolja och mat med hög antioxidanter som blåbär, granatäpplen och nötter.

Benskörhet

Även osteoporos kan slå i alla åldrar, kommer dina ben att förlora sin täthet snabbare efter klimakteriet. Den amerikanska Osteopatisk Association visar att motion kommer att hålla dina ben frisk. Styrketräning i synnerhet kommer stödet dina ben. Dessutom äter mycket D-vitamin och kalcium. Om du inte kan få tillräckligt med vitamin D och /eller kalcium från naturliga källor, anser ett tillägg. Sikta på 1. 200 till 1. 500 mg kalcium per dag och 800 internationella enheter av D-vitamin Fiskolja och solljus är både bra källor till vitamin D. Kom ihåg att använda solskydd för att förebygga hudcancer.

Övriga fysiska hälsa komplikationer

i slutet av menstruationscykeln också kommer att leda till en minskning av vaginal elasticitet. För vissa kvinnor, ger detta upphov till urininkontinens. Post menopausala kvinnor går också igenom huvudsakliga metabola förändringar. Eftersom ämnesomsättningen minskar, kommer kalorier leda till kroppsfett snabbare. Leta efter lågt kaloriinnehåll mat alternativ och ökar din dagliga fysiska aktivitet för att upprätthålla en jämvikt kalorier liknar det du hade innan klimakteriet.

Känslomässiga förändringar

En av de svåraste aspekterna av klimakteriet är den känslomässiga effekten kommer från en post-bördiga liv. Även avsaknaden av en månatlig period kommer som en lättnad för många, kan din identitet som kvinna gå igenom några förändringar. De hormonella förändringar i klimakteriet tenderar att förvärra de emotionella störningar. Hellre än att sätta sig i din sista åren, titta på klimakteriet som en chans att starta på nytt. Ju mer du visar klimakteriet som en avslutning, desto mer sannolikt är det att du gör som en självuppfyllande profetia. Istället resa, lära sig nya färdigheter eller lära sig spela ett instrument. Ett aktivt liv kommer inte bara gynna ditt sinne, utan också kommer att hålla kroppen frisk när du kommer in i nästa fas.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:struktur och funktion av senor

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla svampinfektion för spädbarn
 • skäl till överdriven svettning
 • Hjärngympa för seniorer
 • toxiska biverkningar av metoprolol
 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
 • rödklöver hälsofördelar
 • amoxicillin för infektioner i urinblåsan
 • om hormon obalanser i flickor
 • upptäcka cerebral pares hos barn
 • hur man ska leva till 100 år gamla eller mer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com