familjer som behandlar demens

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-09
När en familjemedlem har fått diagnosen demens resten av familjen behöver för att bilda ett stödsystem för varandra. Det är viktigt att utbildningen själv om de olika stadierna av sjukdomen och vad som är att vänta med sin progression. Forskning några resurser som finns i ditt område både för patienten och anhöriga. Öppenhet och ärlighet med de yngre medlemmarna av familjen samt med patientens önskemål för hennes vård är viktiga faktorer i denna process

Familj utbildning om demens

När personen först får diagnosen demens du behöver för att få fram fakta i hans prognos att dela med resten av familjen. Den behandlande läkaren kommer att vara den bästa källan för detta. Du kommer att vilja veta vad som väntar eftersom symptomen framsteg i de olika stadierna av denna sjukdom. Du måste veta vilken behandling som är tillgänglig och den framgångsrika förväntas av honom. Utbilda dig själv om demens från att läsa allt du kan i tryck och på Internet.

Resurser för personer med demens

Forskning resurserna i ditt område för dementa patienter. Även om demens är inte på den nivå där utanför hjälp behövs ännu, är det bäst att vara förberedd. Sök efter alla vård-, hälso-stöd och tjänster respit som erbjuds i ditt område för patienter med detta tillstånd. Du kan också fråga om några program vuxen dagis i ditt område för vuxna med demens. Fråga om utrustning för sluten vård i ditt område. Det kan finnas väntelistor för denna typ av tjänst så genom att göra detta tidigt du kan undvika desperat söka senare, eller undvika att lösa för en anläggning som du inte är bekväm med.

Kartläggning familjeansvar

Familjen går att behovet av att stödja varandra i de utmaningar som ligger framför. Ingen person kan göra vården ger för en person med demens. Det bör göras klart och kartlagt vad som förväntas av varandra i denna strävan. Om den person som ska bo och vem som tar hand om sina angelägenheter är också något att tänka på. Om en familjemedlem går med på att vara den viktigaste vaktmästare, fundera på vad detta kommer att innebära ekonomiskt för denna person och överväga att be alla familjemedlemmar att dela bekostnad. Det viktigaste Vårdgivaren ska ges befrielse från vården av patienten av andra familjemedlemmar eller utanför vårdare ofta för att förhindra dem från att bränna ut.

Resurser för familjemedlemmar

Barn i familjen ska få veta sanningen om vad som händer med deras kära. Det är bäst att låta dem vara beredda på upp-och kommande månaderna i progressiv sjukdom. Titta någon man älskar försämras är sorgligt för alla inblandade. Stödja varandra känslomässigt kan också göras med hjälp av rådgivare och stödgrupper för anhöriga till personer med demens. Mycket vakt mot denna sjukdom tar fler offer från familjen genom att se till att alla stöds känslomässigt.

Respektera önskemålen hos personen med demens

När man tar hand om en familjemedlem med demens kommer du vill följa sitt önskemål när det gäller deras vård. Det är en bra idé att inleda denna process i början då diagnos har ställts. Medan de fortfarande är klarsynt fråga dem om deras önskemål och hur de skulle vilja ha saker hanteras. Detta kommer att ta gissa ur vilka planer att göra ytterligare fram i utvecklingen av denna sjukdom. När det finns många familjemedlemmar som detta kommer också att bidra till att förhindra argument ner linjen på grund av meningsskiljaktigheter.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man väljer rätt jogger barnvagn

Relaterade artiklar


 • menopaus
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • hemtjänst anläggningar kontra vårdhem
 • biverkningar av vaccinet menactra
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • hur man får billiga vaccinationer för ditt barn
 • symptom på att vara gravid i femte månaden
 • depression myter hos ungdomar
 • olika mänskliga ögat färger
 • kalendern metoden för familjeplanering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com