fysiska utvecklingen hos äldre

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-11
När vi blir äldre, vissa fysiska förändringar är att vänta, men med rätt kost och motion kan många allvarliga tillstånd kan undvikas eller minskas. Enligt US Department of Health Human Services, "fysisk aktivitet kan vara en viktig del av att hantera problem som redan kan finnas, såsom diabetes, högt blodtryck eller förhöjda kolesterolvärden. Få faktorer bidrar lika mycket till framgångsrika åldrandet som som har en fysiskt aktiv livsstil. " Din fysiska utveckling som du ålder är mycket beroende av val av livsstil.

Fördelar

Fysisk aktivitet är bra på många sätt när vi åldras. Enligt "Fritid senare i livet" författare Michael Leitner och Sara Leitner, "Äldre vuxna kan motverka effekterna av åldrande genom årtionden genom att starta en måttlig men konsekvent träningsprogram senare i livet. " Bentätheten förbättras som styrka och balans ökar utbildning rörlighet och stabilitet. Risken för att falla minskas genom motion såsom tai chi. Bättre cirkulation och respiration är positiva utvecklingseffekter resultat från fysisk träning. Bättre blodtryck, kolesterol, och allmän hälsa är andra fördelar med regelbunden motion. Depression och ensamhet har minskat avsevärt genom träning i människor över 65 år.

Betydelse

allt äldre behöver inte betyda förlust av självständighet och vitalitet. Antagande god näringsstatus och motionsvanor bidrar till att minska nedgången till följd av åldrandet, men vissa gränser måste erkännas och förväntade. Enligt Leitner och Leitner, "Vissa data tyder på att äldre vuxna blir friskare och funktionshinder minskar kan. . . Det finns också forskning som visar att skröplighet inte är en oundviklig konsekvens av åldrandet och att det kanske kan förebyggas grundlig hälsosammare levnadsvanor. "

Överväganden

Åldrande medför förändringar även av visionen. Bentäthet, hjärt-och lungfunktion och andra delar av kroppen. En näringsrik kost som kretsar kring färska, hälsosamma frukter och grönsaker, ett noggrant urval och balans av fett från kött, fågel och mejeriprodukter, och minskat antal vita socker och produkter mjöl och regelbunden motion är viktiga att minska effekterna av åldrande. Alla är olika, dock så se till att följa läkarens råd om dina särskilda kostbehov. Viktbärande motion såsom promenader och program weight-lifting/resistance hjälper till att hålla skelettet starkt och bygger muskler kring lederna som skyddar bör en minskning inträffa. Walking hjälper till att bygga uthållighet och stärker hjärt funktioner, och genom att stegvis öka tempot och avståndet för din promenad, hjärtat och lungornas funktion är också förbättras.

Förebyggande /Lösning

Falls är ett stort bekymmer för äldre vuxna. Om din syn är dålig, se till att bära korrigerande linser och har dina ögon kontrolleras årligen. Falls är ofta orsakade av att bära gamla recept glasses. Have din hörsel och vid behov korrigeras. Gå med i en gruppträning såsom Tai-Chi som hjälper till med balansen. Titta på ditt intag av alkohol, för det ofta bidrar till instabilitet som kan orsaka fallolyckor

Varning

Enligt Francis Sizer och Ellie Whitney i "Nutrition: Koncept och kontroverser,". "Fysisk aktivitet och kost motsätta sig en destruktiv spiral av stillasittande beteende och mentala och fysiska förluster hos äldre. . . . Vissa människor i deras nittiotalet har fått muskelmassa, återfick eller förbättrade sin balans . . . och återfått en del dyrbara självständighet efter bara åtta veckors styrketräning. "Brist på regelbunden och intensiv motion leder ofta till hälsoproblem som diabetes , högt blodtryck och kolesterol, vilket kan leda till andra allvarliga tillstånd. Administrationen on Aging rapporter, "Det fanns ingen signifikant förändring av andelen äldre som deltar i fysisk aktivitet mellan 1997 och 2006. "Detta leder till allvarliga hälsoproblem som du ålder, men njuter fysisk aktivitet och samtidigt upprätthålla en hälsosam kost är nyckeln till en positiv utveckling under åldrandet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Syftet med prostatakörteln

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka fertiliteten (tips för kvinnor och män)
 • Vad är din idealvikt?
 • sinus infektioner hos barn
 • symtom på jäst infektioner i penis
 • barns fotproblem
 • säkerhetstips i förberedelserna för vintern
 • faror av plug-i luftrenare
 • diet för högt blodtryck presure
 • knä tendinit symtom
 • hyperaktivitet behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com