hjärtkirurgi på barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-25
"Ditt barn behöver hjärtkirurgi. " Hela din värld stannar och du undrar hur du kommer att överleva denna nyhet.

Professionals visar diagram, förklara rutiner och risker, svara på frågor och ta itu med ditt bekymmer. Håll en liten anteckningsbok med dig och skriva ner frågor och problem när de kommer till dig. Den hjälper dig att fokusera på vad du behöver veta när du är utmattad och kan inte koncentrera mig. Ställ frågor och läs allt du kan. Du kommer att bli utbildade, börja använda medicinska termer utan att tänka och förespråkare för ditt barn.

Du behöver:
osötad frukost livsmedel
. Seltzer /kolsyrat vatten.
promenadskor.
Mat blogg.

medfödda defekter

Medfödda: varje tillstånd som är närvarande vid födseln. Hjärtfel är de vanligast sett medfödda defekter. Medan vissa hjärtfel köra i familjer, en del kan orsakas av läkemedel viktiga för mammas hälsa eller av en sjukdom hon kontrakterats. Anledningen till de flesta medfödda hjärtfel är okänd. Det är viktigt att förstå att ingenting du gjorde som orsakade detta.

för mycket blod

Vissa defekter orsaka för mycket blod att passera genom lungorna. Snarare än cirkulerar genom kroppen, blodet loopar från lungorna till hjärta och direkt tillbaka till lungorna. Medan andra organ blir svalt för syre, är bebisens lilla hjärta och lungor stressade av för mycket tryck. Dessa defekter inkluderar öppetstående ductus arteriosus, förmaks septal defekt, ventrikelseptumdefekt fel och atrioventrikulärt kanalen.

Inte nog med blod

Vissa fel leder inte tillräckligt med blod att ta sig till lungorna. Blod som reser till lungorna vara mättad med syre är i stället skickas direkt tillbaka till kroppen. Organ och vävnader i kroppen blir syre svalt, och ditt barn ser ut att ha blå läppar och hud, som kallas cyanos. Dessa defekter inkluderar pulmonal atresi, trikuspidal atresi, Fallots tetrad och införlivandet av de stora artärerna.

Några fel resultera i att kroppen inte får tillräckligt med blod, eftersom kammare i hjärtat inte utvecklas fullt ut eller att det finns blockeringar i kärl som förhindrar tillräckligt blodflöde. Dessa defekter inkluderar aortastenos, pulmonell stenos och coarctation av aorta.

Kombinationer

Ditt barn kan ha en kombination av defekter. När mer än en fel finns, till utmaningen reparera bebisens hjärta blir mer komplicerat. Kom ihåg att även om detta är nytt och skrämmande för dig, har barn kardiologer och narkosläkare har arbetat med dessa utmaningar i årtionden. Aldrig i historien har barn hade mer erfarenhet, kunskap och raffinerad utrustning som arbetar i deras fördel. Detta är ganska fantastiskt, med tanke på den allra första operation för att korrigera ett medfött hjärtfel var endast utföras år 1938.

Öppet och stängt Kirurgi

Det finns två typer av hjärtkirurgi utförts. Stängt hjärtkirurgi utförs utan att behöva skära in i själva hjärtat. Kirurgen måste få in ditt barns bröst att arbeta på sitt hjärta eller fartygen bifogas.

öppen hjärtkirurgi innebär att kirurgen måste fixa något i själva hjärtat. För att göra det, hjärtat kommer att stoppas på grund av att kirurgen kan inte arbeta på ett slående hjärta. Ert barn kommer att placeras på en bypass maskin. Denna maskin gör jobbet i hjärtat genom att hålla hjärnan och andra vitala organ syre tills hjärtat startas igen.

Future

Det är viktigt att veta att tusentals ungdomar genomgår hjärtkirurgi varje månad. De frodas och växa vara friska, normala barn. Vår värld är full av dem, och om de inte visa sina ärr, du kommer aldrig veta att de är barnen bakom bat eller bredvid din i danslektion.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:delar och funktioner i systemet utsöndringsorganen

Relaterade artiklar


 • korrekt blodtryck behandlingen
 • den genomsnittliga höjden för kvinnor i olika länder
 • tecken och symtom på lågt blodtryck på ett barn
 • pågående svampinfektioner
 • hur man åldras med värdighet och elegans
 • pediatriska ögonproblem
 • normal höjd och vikt för en skolbarns-
 • sjukförsäkring open season alternativ
 • hemlagad fästing spray
 • hur man förfalskar sjuka och få ut av skolan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com