hudutslag hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-02
Hudutslag-en reaktion i huden, som kan ta sig olika uttryck-är regelbundna frågor hos barn. De kan ha många orsaker, bland annat infektioner och allergier eller vara en reaktion på ett läkemedel. Allmänhet, nässelutslag, virusinfektioner och skabb utslag orsaka synlig på hela kroppen samtidigt som en allergi-relaterade utslag bara visar på ett område

Du behöver:
sjukt barn
. Specifik medicin för ungarnas krämpa.
tesked .
strösocker.

Utseende av hudutslag

Utslagen kan ha olika utseenden, från nässelutslag till hudinflammation eller "ojämn" och finnig utslag. De kan vara Lacy, upphöjda, platta, och kanske eller kanske inte visas som fläckar.

Bakterier och virus utslag

Utslag som kommer med flera barn sjukdomar hör till denna kategori. Medan vattkoppor visar en viss typ av utslag, kan andra sjukdomar inte nödvändigtvis att erkännas av utseendet på sitt utslag ensam.
bakterier eller virus utslag ofta-men inte alltid-börja på bålen och sedan spred sig till extremiteterna. De flesta virus är ofarliga, men du bör alltid se en barnläkare för att se.
Ett utslag orsakade av vattkoppor börjar som en liten del av rodnad med en blåsa i mitten, som kommer att brista så småningom. Utslagen är kliande och oftast visar först i ljumskarna, i hårbotten eller armhålorna.
Efter några dagars sjukdom, mässling också kommit med en brunaktig utslag i ansiktet, som sedan sprider sig till kroppen.
En rosa utslag i ansiktet är ett symptom på röda hund. Utslagen flyttar sedan vidare till kroppen.
Scharlakansfeber kännetecknas av en grov utslag, medan klarröda kinder är typiska för femte sjukdom, även kallad "slog kinder" sjukdom.
roseola infantum är en sjukdom, som vanligen förekommer hos barn yngre än två år gamla. Som febern försvinner visas en utslag som kännetecknas av små, rosa, platt eller lätt tas upp lesioner.

Utslagen orsakas av allergier

Allergier kan påverka flera delar av kroppen, liksom i andningsorganen, tarmarna eller ditt nervsystem. Hudutslag i olika former är en annan vanlig följd när folk reagerar på vissa ämnen omkring dem eller i miljön.
En del barn visar allergiska reaktioner på kläder eller kläderna tillsatser, husgeråd såsom färg, vax, polish, rengöringsmedel tillsammans med livsmedel, växter, kemikalier eller droger. Miljö-allergi utlösande faktorer damm, pollen eller mögel.
När du tar reda på vad som orsakar ditt barn att reagera allergiskt, är det bäst att undvika kontakt mellan barnet och den produkt eller ett livsmedel eller göra ändringar i miljön. Detta kommer att lindra symtom och förhindra framtida utslag eller andra reaktioner.

Utslag i nyfödda

Bebisar kan drabbas av särskilda former av hudutslag, bland dem infantil akne, blöjeksem och mjölkskorv.
Seborré kännetecknas av en gul till röd ojämn utslag i hårbotten. Det kan också uppstå bakom öronen, i armhålorna och blöjområdet.
Under de första veckorna i livet, många barn lider av infantila akne, en sjukdom som oftast försvinner av sig själv.
Det finns olika former av blöjeksem-från trast till dermatit. Det är bäst att ha din barnläkare ta en titt och låt henne bestämma hur man ska gå om behandling

eksem

En eksem -. Hittas ofta på det inre armbågar och bakom knäna hos spädbarn och små barn-kan vara en allergisk reaktion eller det kan vara ett tecken på ett kroniskt tillstånd.

Insektsbett

Ditt barn kan visa flera röda knölar orsakas av insektsbett. Dessa är i allmänhet ofarliga och försvinner av sig själva.

Värmeutslag

Svettningar, extrem värme och kläder som är för varm kan orsaka värmeutslag i ditt barn. Små, röda finnar eller bulor är ett typiskt symptom. Cool bebisen ut eller ta av henne kläderna.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vikten av en synundersökning

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • biverkningar av orthotricyclen preventivmedel
 • hur du gör dina ögonfransar att växa
 • proteinrika livsmedel för graviditet
 • ögonfärg information
 • struktur av bröstet
 • hur man bevarar navelsträngar
 • historia acetylsalicylsyra
 • pyrethrin faror
 • hur man kan förebygga hjärt-och kärlsjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com