humant papillomvirus graviditet typer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-05
Graviditet är en glad tid för mor-till-vara. Blivande mammor vill ha det mest hälsosamma graviditeten möjligt, dock kan vissa kontrakt eller avtal humant papillomvirus. Av denna anledning är det nödvändigt att blivande mammor vet vad det innebär att avtalet HPV under graviditeten för att få ordentlig läkarvård

Du behöver:. .
Sjukt barn
Specifik medicin för ungarnas krämpa.
tesked.
strösocker.

HPV Defined

HPV är en sexuellt överförbar sjukdom, vilket innebär ungefär 100 olika virus. Eftersom HPV är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar, är det mycket möjligt för havande kvinnor att ingå avtal denna sjukdom. HPV delar identifieras med nummer. Ju mer gemensamma drag, och de trådar där det finns ett vaccin för är 6, 11, 16 och 18. Strands 6 och 11 kan orsaka genitala vårtor runt underlivet eller anus. Vissa HPV delar är hög risk, medan andra eller låg risk. Hög risk trådar kan leda till förstadium till cancer eller cancerceller i kroppen, vilket gör kvinnor benägna att livmoderhalscancer.

HPV Risker

Risker med HPV bland annat varit sexuellt aktiva i tidig ålder. Flera olika sexpartners under en tid ökar också risken för HPV. En historia av sexuellt överförbara sjukdomar och som inte använder skydd vid sex också kommer att öka risken för HPV.

Symtom

För det mesta kommer symptom på HPV gå obemärkt förbi. Strands som 6 och 11 kan ge synliga genitala vårtor och som kan vara ett tecken på HPV. Hos kvinnor ett bäcken tentamen eller cellprov kan peka på HPV, om det finns tecken på synlig vanliga vårtor, genitala vårtor eller om cellprov kommer tillbaka onormal. Det finns ingen medicinsk screening för att upptäcka HPV hos män.

HPV och graviditet

Sällan mödrar sprider HPV för det ofödda fostret, men det är viktigt att få ordentlig läkarvård om HPV är närvarande under graviditeten. Genitala vårtor kan eller inte kan vara närvarande om en blivande mamman har HPV. Om vårtorna finns på grund av HPV kan processen av graviditeten orsakar vårtor att växa mycket stora och producera blödning. Detta gör det svårt för den väntande mamman att urinera. Stora vårtor kan också orsaka förlossningskanalen vara blockerad under förlossningen, inte tillåta att en vaginal förlossning. Om detta inträffar mamman kan behöva genomgå ett kejsarsnitt leverans.

Om en mamma är infekterade med HPV och skickar den vidare till barnet i en av dessa sällsynta tillfällen kommer barnet tydliga normalt kroppen av infektionen. Men om barnet inte klara kroppen av HPV, får vårtor i halsen eller struphuvudet utvecklas. Detta tillstånd kallas larynx papillomatosis. Detta villkor är mycket sällsynt. Men om sker det är livshotande och kan dyka upp i kroppen upp förrän fem år efter barnet är fött. Laserbehandling används ofta för att förhindra vårtor från att hindra övre luftvägarna.

Behandling för modern

I många fall HPV med klara upp på egen på. Om den gravida modern har onormal Pap smear, kommer läkaren rekommendera en kolposkopi. Läkaren kommer att titta på vagina och cervix med elektrisk mikroskop, letar efter eventuella cancerceller. Efter att ha tittat på detta område läkaren kommer att ta bort en bit av vävnad från området. Detta kallas för en biopsi. Om ingen cancer hot hittas, kommer läkaren att mer än sannolikt vänta till efter förlossningen för att åtgärda eventuella onormala resultat. Återigen kan HPV lösa på egen hand.

Som nämnts tidigare en gravid kvinna kan ha genitala vårtor orsakade av HPV. Behandling för genitala vårtor får inte ges till gravida kvinnor eftersom vårtor kan och kommer förmodligen att klara upp efter leverans. Men om genitala vårtor är allvarliga, kan följande behandlingar ges:

-Flytande kväve (fryser vårtor av)
-Acid lösning (kemiskt bränner vårta)
-diatermi (LEEP)
-Laserbehandling
-Kirurgi

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:rökning under första trimestern

Relaterade artiklar


 • hur har mindre ömhet efter en influensa skott eller blod rita
 • förlängd mensblödning
 • urinvägsinfektion från Escherichia coli
 • användningsområden för Vicks Vapo gnugga
 • hem syrgasutrustning underhåll
 • normala blyhalter hos barn
 • hur man skyddar barn från leksaker med bly
 • Hur man överlever en karantän
 • historien om body mass index
 • hur man ska behandla penis jäst infektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com