hur du får ditt barn att ta medicin

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-06
Som förälder är det en av de mest hjärtskärande saker att se ditt barn sjukt. Du skulle göra något för att hjälpa dem att bli bättre. Du vill även du kunde byta plats med dem! Lyckligtvis lever vi i en dag och ålder som vi bara kan köra ner till lokala apotek och plocka upp en over-the-counter flaska medicin som gör ditt barn mår mycket bättre. Om ditt barn känner sig bättre, så gör du! Eftersom läkemedel för det mesta smakar ganska äckligt, här är ett sätt att göra det lättare att svälja och ta med så mycket som behövs lättnad.

Du behöver:
sjukt barn
. Specifik medicin för ungarnas krämpa.
tesked .
strösocker.


1.
Först måste kunna diagnostisera viss sjukdom att ditt barn har. Är det en kall, en influensa, feber, ont i magen? Ibland måste du gå till läkarmottagningen för att veta säkert, beroende på svårighetsgrad. När du har en diagnos för det sjuka barnet, måste du avgöra lämplig medicin att administrera. Många gånger en över disk läkemedel duger utmärkt för att lindra smärta eller obehag av en förkylning eller influensa bugg.
2.
Härnäst kommer du att behöva för att hitta den medicin i ditt medicinskåp. Om du sprang ut eller kan inte hitta det, måste du springa ner till lokala apotek för att köpa rätt medicinering. Läs alla anvisningarna på medicinering etikett för att bestämma lämplig dosering. Mät inte ut mer än vad etiketten säger om du pratar med en läkare först. Du måste få uppmärksamhet av din sjukt barn och berätta att det är dags att ta sin medicin så att de kan må bättre. Detta är den svåra biten.
3.
På denna punkt kan de börja gråta eller bli upprörd vid tanken på att ta medicin. Chansen finns att de har haft att ta dålig smak medicin i det förflutna, vilket bidrar till deras rädsla. Du måste trösta dem och berätta att det är en sammanfattning svälja och sedan de är klara. Du måste få ett glas vatten i närheten så att de kan tvätta den dåliga smaken bort snabbt. Eftersom deras uppfattning kommer sannolikt att fortsätta trots era vänliga ord, måste du noga ta ut socker burken från skåpet och lägga den rätt på ditt barns ögonhöjd. Chef över till silver lådan och ta ut en tesked. Ta ut en rågad tesked socker och lägg den i direkt anslutning till medicinen pipett. Förklara med spänning att en "sked socker hjälper medicinen gå ner". De kommer snabbt få bilden och ta sin medicin veta att en härlig behandling är precis framför oss.

Tips och varningar


 • Ha tålamod med ditt sjuka barn.
 • Var konsekvent med givande ditt barn för att ta hans /hennes krävs medicin. Om du inte är konsekventa, tar det längre tid för barnet att vänja sig vid att ta sin medicin snabbt.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man kan undvika att få munsår (bästa sätten att undvika munsår)

  Relaterade artiklar


 • vad är tid klimakteriet?
 • hur man kontrollerar alkoholism
 • spray behandlingar för värmevallningar
 • REM-sömn hos barn
 • typer av bröstcancer kemoterapi
 • springmask diagnos
 • hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen
 • biverkningar av gestagener
 • p-piller effekter
 • köns-urvalsmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com