hur man ger barn lavemang

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-20
Lavemang ges till barn vars tarmar är blockerade, eller påverkade. De gör det lättare för ditt barn att ha en avföring, bryta ner impaktion, vilket gör att bebyggda avföring att passera genom sitt system lättare. Om du märker kalsongerna är smutsiga eller känner en knöl i sitt nedre delen av buken, är chansen att ett lavemang kan vara nödvändiga. Det är dock viktigt att ge lavemang korrekt och i rätt dos för att undvika allvarliga komplikationer

Du behöver:.
Fleets fosfat lavemang.
Mineralolja lavemang.
Lavemang väska.
Lavemang röret.
Destillerat vatten.
Bordssalt.
Smörjmedel.


1.
Välj lavemang. Det finns två typer av lavemang som är säkra för användning på barn: mineralolja och normal lavemang koksaltlösning, om du väljer vanlig koksaltlösning, måste du göra det hemma
Mineralolja lavemang kan köpas utan recept från apoteket. , som kan Fleets fosfat lavemang. Flottans stat på förpackningen att de är koksaltlösning, men om du väljer detta för ditt barn är det viktigt för dig att du använder rätt dos. Använder för mycket eller ger mer än en om dagen kan vara farliga för ditt barn.
Både mineralolja och Fleets lavemang är färdigförpackade, engångs lavemang, och dosen, som är noterat på förpackningen, är satta utifrån barnets ålder och vikt.
2.
Gör en vanlig saltlösning lavemang. Om du väljer att använda en vanlig koksaltlösning lavemang, måste du göra det själv. Lägg bara till 2 nivå tsk. av tabell salt i en liter ljummet destillerat vatten. Doseringen för dessa lavemang är följande: åldersgrupperna två till sex-6 oz. , Sex till 12-12 oz, 13 för vuxna-16 oz
3
Förbered ditt barn. . . . Före administrering av den lavemang, ge ditt barn ett till två glas vatten. Den lavemang kan orsaka uttorkning från förlust av kroppsvätskor, och dricksvatten i förväg kan förhindra detta.
4.
Placera ditt barn. Den bästa positionen för ditt barn att vara i när man reser sig ett lavemang är på mage med knäna drog i hennes bröst. Detta gör att vätskan från lavemang att flyta lättare som går ner i hennes kolon. Det hjälper också lindra trycket som byggs upp i hennes ändtarm medan vätskan från den lavemang börjar fylla hennes kolon.
5.
Ge lavemang. Om du använder en disponibel lavemang, smörj spetsen och för försiktigt in i hans ändtarm. När du gör det, berätta ditt barn att skjuta som om han har en avföring, vilket bidrar till att göra införandet lättare. Om vätskan inte flyter tillbaka ut när börjar klämma på flaskan, vet du tips är satts i tillräckligt långt.
Om att ge en hemmagjord lavemang, placera rätt mängd lösning i påsen och smörj röret innan du sätter det. Höj väska två meter över ditt barns ändtarm, så att vätskan rinna gradvis genom tyngdkraften, den här processen tar normalt fem till 10 minuter
6
Få honom att vänta. . . Efter avslutad lavemang, är det vanligt för ditt barn att känna en stark längtan att frigöra dess innehåll. Men för att lavemang skall vara effektiv, måste han vänta mellan fem och 15 minuter innan du använder toaletten. Att hjälpa honom, hålla hans kinder tillsammans medan han fortfarande på magen med knäna drog i. Säg åt honom att ta djupa andetag som kommer att hjälpa honom slappna av och minska lusten att ha en avföring direkt.

Tips och varningar


 • Lavemang bör inte användas om alla barn under två års ålder. När ni ger en hemmagjord lavemang, lägre påsen för att bromsa flödet om ditt barn börjar uppleva magkramper.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Varför är väggarna i kamrarna mycket tjockare än väggarna i förmak?

  Relaterade artiklar


 • häl stressfraktur symtom
 • Varför är mina bröst så ömt?
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • inte hoppar upp & ner inducera förlossningen?
 • hur man bli gravid med en 38-dagars menscykel
 • test för mögel i hus
 • hembehandling för vrist stam eller vrickning
 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • överdriven törst hos barn
 • spinal vs epiduralanestesi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com