hur man kan förebygga sjukdomar effektivt

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-07
För att förhindra sjukdom, måste du utveckla en hälsosam livsstil som är speciellt utformad runt din genetiska anlag för sjukdomen. Möjligheterna att förebygga sjukdomar kan ökas genom att följa en fullständig, balanserad och individuell hälsa planera
1.
Studera ärftlighet. Ställa dessa frågor om alla dina nära släktingar:

Hur lång tid tog dina förfäder leva
Från vilka orsaker har de dör
Vad kroniska tillstånd hade de Från vilka typer av kroniska sjukdomar gör din levande släktingar lider?

Bestäm deras gemensamma hälsoproblem, och leta efter mönster. Huvudsyftet är att kartlägga vilka sjukdomar och kroniska sjukdomar som på grund av din ärftlighet, du är utsatt för. Detta gör att du kan placera en betoning i förebyggande hälso-planen mot att undvika specifika sjukdomar som du är mest sannolikt predisponerade.
2.
Sätt upp hälsosamma miljö för dig själv att du kan . Ta hänsyn till luftkvaliteten, och försöka leva någonstans med den renaste luft möjligt. Om du bor i ett område med ren, frisk luft, tillbringar mycket tid utomhus och lämna fönster öppna så mycket som möjligt. Få så många gröna, växter hus som belysning i hemmet tillåter. Om du inte bor i ett område med ren luft, hålla fönstren stängda och investera i kvalitet filtrering hem Air Products. Använd rent rent vatten för allt inklusive diska, bad och dusch. Om du har klorerat eller fluorerade vatten, behöver du ett system hushållet filtrering eller flera filter. Se till att de verkligen tar bort kemikalier och inte bara smaken och lukten som många gör. Sträva efter att inrätta det mest hälsosamma miljön din budget tillåter.
3.
Undvik miljögifter hemma och på arbetet. Undvik både rökning och exponering för passiv rökning. Undvik exponering för att röra eller andas giftiga rengöringsmedel som ammoniak och blekmedel. Använd naturliga rengöringsmedel hemma. Om du är utsatt för beröring eller andas skadliga kemikalier i arbetslivet, arbetsgivare ändra eller karriär så snart det är praktiskt möjligt om du inte kan få din arbetsgivare att ändra arbetsförhållandena.
4.

Utveckla hälsosamma diet som du har råd med. Särskilda kostbehov varierar beroende på den enskilde. Några allmänna principer att följa är:

1. Ät ekologisk mat i största möjliga utsträckning. Det finns två viktigaste områden att fokusera på organisk kvalitet. Den första är kött. Allt kött bör vara antingen ekologiska eller fria från hormoner och antibiotika. Detta omfattar även ägg. Fisk och skaldjur bör vilda. Det andra är att se till att du äter bara ekologisk former av produkter som är listade som de tio frukter och grönsaker som innehåller den största mängden av bekämpningsmedel. Dessa listor är lätt att hitta.
2. Konsumera friska former av protein som magert rött kött, fjäderfä, fisk, soja, nötter och frön.
3. Ät nästan uteslutande fullkorn kolhydrater såsom brunt ris, potatis med huden, quinoa, hirs och baljväxter.
4. Äta eller dricka stora mängder frukt och grönsaker råa. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa en enkel att använda och lätt att rengöra juicer och saft en till tre gånger dagligen som tiden tillåter. Välj råa frukter och grönsaker till mellanmål.
5. Finjustera din kost för att förebygga sjukdom baserat på din ärftlighet. Till exempel, om hjärtsjukdom körs i din familj, äta mat som bidrar till att förhindra det. Det finns otaliga böcker, tidningar och på webben med information om vilka livsmedel och kosttillskott hjälpa till att förebygga särskilda villkor.

Kostval väsentligt bidra till hälsa eller bristen på den.
5.
Ta så många kosttillskott som du har råd. Återigen, redskap dina val för att förebygga särskilda villkor som du är genetiskt predisponerade. Särskilda tillägg kommer att variera kraftigt beroende på individuella behov. Lär dig allt du kan om vitaminer, mineraler, örter, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att välja kosttillskott baserat på dina individuella behov.
6.
Utveckla en övning rutin som innefattar styrka byggnad, aerobics för uthållighet, och övningar flexibilitet. Hitta övningar du njuta så du kommer att hålla fast vid det. Den exakta programmet kommer att variera kraftigt beroende på det enskilda baserat på ålder, kondition, vikt, intressen och personliga mål. Utveckla en övning rutin som fungerar för dig och är hållbar under en livstid.
7.
Inrätta en lycklig livsstil med rätt balans mellan arbete och fritid, som tillåter tillräckligt med sömn och avkoppling tillsammans med verksamhet, den som tillåter personlig tillväxt och utveckling i de områden där du är mest intresserad.
8.
Undvik stress, problem och konflikter så mycket som möjligt. Utveckla och underhålla relationer med människor du trivs. Undvik personer som får dig att mycket stress.

tips och varningar


 • Inrättande av en livsstil som undviker sjukdomen så mycket som möjligt krävs ansträngning, men det är väl värt det. Baserat på din genetiska potential, leva en hälsosam livsstil ger dig rätt underlag för de rikaste, största möjliga liv.
 • Denna artikel är inte avsedd att ersätta råd från din licensierade vårdgivare. Rådgör med din läkare för att bestämma kost, kosttillskott och motion plan som är rätt för dig.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur striden trötthet som en ny mamma

  Relaterade artiklar


 • övergångar linser information
 • tidiga fosterutvecklingen vecka för vecka
 • rökning alternativ
 • cat scan vs MR
 • Definitionen av vätebindning
 • STREP b infektioner hos spädbarn
 • hur ofta är graviditetstester fel?
 • malignt lymfom hos hund
 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • hur man kan stoppa klådan av Jock Itch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com