hur man undviker att ha influensa

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-30
Vi har alla hört om det och vi är alla oroliga . . . vad är det? Den FLU! Årets influensa säsong kan vara den värsta på ett tag. Med Winter kring hörnet, måste vi vara redo. Denna artikel, skriven av en sjuksköterska, kommer att ge information om hur man undviker att fånga och ha influensa.

Som sjuksköterska, jag ser det hela tiden. Täppt näsa, rinnande ögon, kliande hosta, värk och smärta . . . Influensa kan verkligen föra oss ner. Lyckligtvis finns det saker vi kan göra för att undvika det och med lite know-how, kan vi skydda våra barn och nära och kära denna influensa säsong.
1.
Studier har visat att handtvätt är den bästa förebyggande åtgärder vi kan vidta mot förkylningar, virus och andra sjukdomar. Kom ihåg, bakterier finns överallt! Dörrar, diskbänkar, kärror livsmedelsbutiker, telefoner --- hemma, på arbetet, i skolan --- bakterierna finns där.

Om händerna är synligt smutsiga, tvätta med varmt vatten och tvål. Kom ihåg att tvätta noggrant under naglar, ringar och andra smycken.

Instant hand sanitizers är bra också. Leta efter produkter visat sig döda 99% eller mer av bakterier. Finare sanitizers med lotion, dofter och vackra etiketter är bra så länge de har labb testats och visat sig fungera.
2.
Hemma hålla desinficerande våtservetter och aerosoler praktiskt för dem som ofta rörd objekt.

Var noga med att STÄDA stamgästerna . . . . dörrknoppar, telefoner, counter-tops och leksaker, men glöm inte andra föremål i huset.

Torka mobiltelefoner, fjärrkontroller, kylskåp dörrhandtaget och diskhon kran.

Läs märkningen på städare att vara säker på att de är säkra för barns användning efteråt --- särskilt när desinficerande leksaker och bänkskivor.

flesta städare rekommendera möjliggör ytor och föremål lufttorka för maximal effektivitet. Läs din produkt och följ instruktionerna.
3.
Lär barnen om bakterier också! Förklara handtvätt och köper små on-the-gå hand sanitizers att ta till skolan.

Påminn barnen att sanera före och efter måltider. Lär vikten av att inte dela med drycker, livsmedel, läppbalsam, gafflar och skedar.
4.
Ät gott och kom ihåg att motionera! Vi vet alla att en hälsosam kost kan leda oss att ha starkare immunsystem. Äta hälsosamt kan vara enkel och lätt-även när vi har bråttom.

Frukt och grönsaker är viktiga . . . lägga till dem till måltider och ha dem tillgängliga för mellanmål för barnen. Var noga med att grundligt tvätta någon färskvaror före användning.

att uppmuntra hälsosammare att äta, tvätta alla producerar när det förs hem och plats i främre delen av kylskåpet i ögonhöjd. Att se frukt och grönsaker ofta uppmuntrar oss att göra bättre!

Kom ihåg att även enkel övning kan införlivas även den mest trafikerade dagen! Gå ut med hunden, leka med barnen, använda den dammiga elliptisk eller löpband medan du tittar på din favorit br sitcom . . . . . Hursomhelst, gå upp och röra på. Personer som tränar-även för bara 30 minuter tre gånger i veckan-är mindre benägna att vara sjuk
5
undvika extra stressorer och kom ihåg att slappna av. . ! Det låter enkelt, men liv kan vara svårt. Med arbete, skola, barn, räkningar och hektiska scheman, har vi att göra allt med stress.

Kom ihåg att göra livet enklare om när eller hur du kan. Här är några idéer för att hjälpa dig att hitta några lediga stunder:

, Hoppa diska i kväll-använd papper eller polystyren.
-Ta hjälp från affären-köpa pre-cut eller förtvättad frukt och grönsaker för din middag plan.
-Har tvätt försorterade genom att köpa varje familjemedlem sina egna pop-öppen korg.
-ta genvägar med middag genom att kolla in din butik's Deli eller alternativ bageri
-undvika spårning i bakterier -. lära barnen (och makar!) att lämna sina skor vid dörren!
-Undvik skrubba baljor på händer och knän. . . . Använda dagligen efter dusch-rengöringsmedel för dem däremellan dagar.
-Drop toalett flikar (med blekmedel) i tankar för enklare, snabbare städning.
6.
Tala med din läkare Abou influensavaccin. Eftersom barn och äldre löper en större risk är det viktigt att vara utbildade.

din vårdgivare kan ge alla svar om riskerna och fördelarna med få en vaccination.

Det finns vissa individer som inte kan ta vaccinet, men din läkare kan hjälpa dig avgöra denna information.

tips och varningar


 • Om sjuk, stanna hemma! Se en läkare och sedan vila upp! Ta hand om dig själv och inte sprider sjukdomen till andra.
 • En person kan vara smittad av influensa och vara smittsam redan innan känner symtom. Så, ta försiktighet och omsorg vid alla tillfällen.
 • få tidig behandling . . . om du är illamående, få en tid hos din vårdgivare. Ju tidigare-desto bättre. Mediciner är mer effektiva tidigt i en sjukdom. Var smart och bli sedd.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man behandlar en brännskada och stoppa den brinnande

  Relaterade artiklar


 • p-piller faq
 • fördelar och nackdelar med IVF-behandling
 • biverkningar av progest
 • hem rättsmedel för att släppa gas
 • spänningshuvudvärk hos barn
 • naturliga sätt att bota en svampinfektion
 • hur du gör din kropp växa lång
 • typer av brosk
 • Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera?
 • mobiltelefon torn faror
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com