information om huvudlöss

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-24
Huvudlöss är ett gissel för folkskolan klassrum över hela landet. Dessa små skadedjur är lätta att fånga och sprida, speciellt inom grupper av lekfulla barn. Men det finns många sätt att behandla huvudlöss och hindra dem från att komma tillbaka. Dessutom, löss är inte tecken på en oren hushåll så det bör inte finnas någon skam i att få behandling för en chef löss angrepp

Identification

Huvudlöss är små insekter (ungefär lika stor som en jordgubbe utsäde) som lever på hårbotten och ibland i ögonbryn och ögonfransar. De livnär sig av blod från hårbotten. Huvudlöss kan inte hoppa eller flyga, men kan endast resa från värd till värd genom direkt kontakt eller genom att dela personliga saker som hattar eller halsdukar. Huvudlöss är också känsliga varelser och inte bor länge när berövas sina mänskliga värden. Till skillnad från andra löss som kan leva på den mänskliga kroppen, huvudlöss sprider inte sjukdomar.

Symtom

De flesta tror att huvudlöss orsaka hårbotten att klia. Detta kan verkligen hända, men inte alla med huvudlöss har denna reaktion. Huvudlöss orsaka en kliande hårbotten för när de biter, irriterar deras saliv huden. Vissa människor har inte en allergisk reaktion mot huvudlöss saliven, så de kan ha huvudlöss utan kontrollampa klåda och utan den lilla röda bulor som är ett annat vanligt tecken på löss angrepp. Andra tecken på huvudet löss angrepp är "mjäll" som inte flagnar av håret (löss ägg, som kallas "gnetter") och faktiska löss i hårbotten.

Detection

Eftersom löss är mycket små, och ett antal villkor kan göra att hårbotten att klia, det är viktigt att genomföra en genom utredning av hårbotten för att säkerställa att löss är närvarande. Personen tittar på hårbotten bör ha ett bra ljuskälla och ett förstoringsglas och bör använda engångshandskar. Den nacken och området runt öronen är de vanligaste områdena för huvudlöss som finns, men alla hårbotten bör noggrant såg över för löss och gnetter.

Behandling

Huvudlöss kan ofta avlivas med en over-the-counter schampo, finns på ditt lokala apotek. Men vissa löss är resistenta mot dessa ofta används schampo, så om en chef löss angrepp inte går bort efter over-the-counter behandlingen kan receptbelagda produkter behövas. Huvudlöss kan även tas bort med en fintandad kam NIT. Du kan använda en nit kam tillsammans med medicinska schampo eller som ersättning för kemisk behandling, även med en nit kam ensam tar längre tid att ta bort ett angrepp.

Förebyggande

När du har behandlat löss, det finns försiktighetsåtgärder man kan vidta runt huset för att se till att de inte återvänder. Tvätta personliga saker som sängkläder och kläder i varmt vatten och torka dem på hög värme i 20 minuter eller mer. Värmen dödar all överbliven löss och gnetter. Om du är orolig för krympande kläder, kan du sätta personliga föremål i en försluten plastpåse i tre eller fyra dagar i stället. Utan något att livnära sig på, kommer lössen dör. Dammsuger mattor kan också eliminera huvudlöss.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:senior verksamhet

Relaterade artiklar


 • Fakta om Cheerios
 • buksmärtor efter att ha ätit under graviditeten
 • normal baby vikt vid födseln
 • Vilka vitaminer ska göra innan operation
 • normal vuxen andningsfrekvens
 • kallt hand om ett spädbarn
 • komplett diet för en tonåring
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • risk för missfall: första trimestern av graviditeten & tyngdlyftning
 • hur man kontrollerar alkoholism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com