information om kroppslukt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-04
Kroppslukt spelar en framträdande roll i en individs liv. Det påverkar intrycket av att människor har av varandra och kan även påverka en individs benägenhet att uppleva myggbett. Till exempel publicerade Wall Street Journal en artikel som hävdade att människor som släpps ut en stress kemikalie i kroppen lukt var mindre benägna att bli biten av mygg

Missuppfattningar

En av de mest framträdande missuppfattningar som folk har om kroppslukt är att svett är orsaken. Svett i sig är praktiskt taget luktfritt. Även svettning spelar en roll i kroppslukt, kommer motbjudande lukten faktiskt från svett som har tagit kontakt med bakterier på huden.

Svettkörtlarna

svettkörtlarna spelar en viktig roll i kroppen lukt. Svettkörtlarna reglerar kroppens temperatur. En förutsättning som kan orsaka en dysfunktion i svettkörtlarna kallas hyperhidros. Detta tillstånd orsakar överaktiv svettkörtlar, vilket kan leda till kroppen lukt.

Underliggande problem

Även i flertalet fall kroppen lukt är naturligt, starkt eller ovanliga kroppen lukt kan vara ett tecken på ett underliggande medicinskt problem. Ovanliga kroppslukt eller en förändring i mängden kroppen lukt kunde peka på en annan fråga. Diabetes, njursvikt och trimethylaminuria alla kan orsaka onormala kroppslukt.

Överväganden

När forskare från Tjeckien har gjort en undersökning för att mäta effekten av kroppen lukt om kost, upptäckte de att vad en person ätit haft effekt på deras lukt och påverkat hur andra uppfattade dem. Forskarna undersökte effekten av rött kött konsumtion på kroppslukt attraktionskraft. De upptäckte att kroppen lukt av män som var på nonmeat diet bedömdes som mer attraktivt och behagligt av kvinnor än köttätande män.

Behandling

Enligt Mayo Clinic, det finns många saker som en individ kan göra för att eliminera kroppslukt. En åtgärd som kommer att undanröja kroppen lukt är en regelbunden bad som minskar antalet bakterier på huden. Välja naturliga fibrer kläder som bomull och tyger som gör att huden andas är också hjälpsam.

De två vanligaste over-the-counter behandlingar för kropp lukt är deodorant eller antiperspirant. En antiperspirant blockerar svettporer och minskar mängden svett frigörs genom huden. Deodorant, å andra sidan, eliminerar lukt, men påverkar ej svett.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:viral pneumoni hos barn

Relaterade artiklar


 • Definitionen av bmi
 • urin drogtest information
 • hur du kan trösta och läka torra, spruckna fötter
 • typer av medicinska ultraljud
 • spädbarn lungproblem
 • hur man kan minska risken för cancer
 • fakta om ADHD hos barn
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • sojamjölk för klimakteriet
 • Definitionen av en normal sömncykel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com