information på låg bentäthet hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-03
När folk tänker på låg bentäthet, är det första som kommer att tänka vanligen osteoporos som förknippas med de äldre. Däremot kan barn lider också av låg bentäthet. Enligt sjukhuset för kirurgi är låg bentäthet förekom oftare hos barn. Sjukhuset rekommenderas föräldrarna att haft barn som varit utsatta för flerfaldig stukningar eller frakturer från lindriga skador till sitt barn undersökt för låg bentäthet

Skador

En anledning att diagnostisera låg bentäthet hos barn är så viktigt är på grund av de potentiella riskerna. Barn som har låg bentäthet är mer benägna att frakturer som kan inträffa med mycket lite trauma. Skelettet blir svagare och kan lätt skadas när densiteten är på en ohälsosam nivå.

D-vitaminbrist

En av de mest framträdande orsakerna till låg bentäthet hos barn är en D-vitamin defenciency. Barn behöver massor av vitamin D och kalcium för att växa friska ben och när de saknar dessa viktiga vitaminer och mineraler, deras ben lidande. Solljus är också en källa till vitamin D och barn med mörkare hud har en ökad risk för vitamin D defeciency eftersom de högre nivåerna av melanin i huden blockerar solljuset behövs för syntesen av vitamin D. En näringsriktig kost rik på kalcium och vitamin D tillsammans med solljus är en lösning till en låg bentäthet problem.

Fibrer dysplasi

Enligt Mayo Clinic, finns det tillfällen när låg bentäthet är resultatet av ett ben störning. Till exempel är Fibrer dysplasi ett tillstånd som orsakar ärr-liknande vävnad att utveckla i stället för normala ben. Orsaken till fibrer dysplasi är okänd och det finns idag inget botemedel mot sjukdomen. Barn med fibrer dysplasi föds med sjukdomen och i allvarliga fall kommer att se symtom före 15 års ålder.

Motion och kost

Forskare vid University of Wales och University of Exeter föreslog att barn med låg benmassa kombinera kraftfull övning med en kost rik på kalcium. Omfattande aktivitet inkluderar normal speltid aktiviteter som att hoppa rep, springa, eller leker utomhus med boll. En kombination av aktivitet och högt kalciumintag är nyckeln till en ökning av bentätheten.

Överväganden

Genom en enkel röntgen kan läkarna identifiera om ett barn har ben som ser tunn. Det är viktigt att låg bentäthet behandlas för om den inte är, kan en eventuell bendeformeringar resultat. Med rätt förebyggande åtgärder såsom att betona en näringsrik kost och massor av aktivitet kan hjälpa ett barn minskad risk för att ha låg bentäthet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sätt att döda ringorm

Relaterade artiklar


 • friska familjer program
 • naturliga sätt att gå in på arbetsmarknaden
 • bröst problem efter avvänjning
 • hur man flyger med en öroninfektion
 • förfarande för pediatrisk intramuskulära injektioner
 • biverkningar efter Depo Provera
 • motion under graviditet och risker
 • hur man vet om du har ett äpple eller en päronformade kropp
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
 • hur du gör dina ögonfransar att växa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com