klimakteriet och menstruation

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-18
Klimakteriet är en händelse som varje kvinna måste gå igenom någon gång i sitt vuxna liv. Det är när kroppen inte längre producerar ägg och din menscykel blir färre och så småningom sluta. Vissa kvinnor har svårt i övergången till detta stadium, medan andra segla igenom det till synes enkelt. Nyckeln till en bättre övergång från mens till menopaus är att förstå vad kroppen gör, och varför

menstruationscykeln

En normal menstruationscykel börjar i åldrarna åtta och 15. Varje menstruationscykel varar mellan 21 och 45 dagar, med i genomsnitt 28. Den första veckan av menstruationscykeln har tre till fem dagar på blödning, som kallas menstruation. Under menstruation börjar hormonet östrogen att öka, vilket gör att livmoderslemhinnan tjocknar. Samtidigt, att ett ägg former i äggstockarna väntar release (ägglossning). När ägget har mognat, östrogen överspänning, orsakar ägglossning ska ske. I detta ögonblick, avsmalna sakta ner så att hormonet gestagen att kontrollera den återstående processen. När befruktningen inte sker, ägget-tillsammans med livmoderslemhinnan och blod -. Alla skjul genom livmoderhalsen i processen som kallas en period

Perimenopause

Perimenopause sker mellan två till tre år innan uppkomsten av klimakteriet. Under denna tid börjar hormonet östrogen, som ansvarar dels för din menscykel och äggstockarnas funktion, att minska. Som det händer, börjar din menscykel att bli mer ojämn, vilket gör att perioderna blir tyngre och lättare, längre eller kortare varaktighet. De perioder kommer att fortsätta vara oregelbunden fram till början av klimakteriet.

Klimakteriet

uppkomsten av klimakteriet vanligtvis inträffar runt i åldrarna 45 till 55. Det finns många symptom som följer med minskning av östrogen, även om inte alla kvinnor har dem. Dessa symptom omfattar värmevallningar, nattliga svettningar, rodnad, sömnlöshet, humörsvängningar, glömska, depression, torrhet i slidan, vaginala infektioner och urinläckage. På grund av minskningen av hormonet östrogen kommer menstruationscykeln slut så småningom. När du inte har haft en period på ett år eller längre kan du inte längre bli gravid. Denna period i ditt liv kallas Postmenopause.

HRT-behandlingar

Behandlingar för klimakteriet vanligtvis består av behandling av psykiska symtom samt några fysiska symptom såsom värmevallningar. Hormonbehandling (HRT) kan användas av kvinnor som just har börjat klimakteriet. Det rekommenderas inte att kvinnor som har gått igenom klimakteriet i flera år. HRT gör sig av med de flesta symtomen vid klimakteriet genom att ersätta nivåerna av östrogen genom medicinering. Dessa piller släppa en liten daglig dos av östrogen men hos kvinnor som inte fått livmodern bortopererad de kan ges HRT piller med små doser av både östrogen och progesteron.

Överväganden

Menopause är inte en sjukdom och anses vara en naturlig fysisk övergång för varje kvinna, precis som en menstruationscykel är att varje tjej. Det finns saker du kan göra för att göra övergången lite mer bekväma, de inkluderar promenader dagligen i minst 30 minuter, ätit mat med högt i näringslära, och stoppa dåliga vanor som rökning och alkohol. Dessutom, eftersom det finns en ökad risk för osteoporos (ben gallring sjukdom) av brist på östrogen, så tar 1. 500 mg kalcium per dag förhindrar detta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:allergi förebyggande produkter

Relaterade artiklar


 • Hjärngympa för seniorer
 • Vad är en normal puls för de äldre?
 • sätt att förebygga diabetes innan födseln
 • effekterna av sojamjölk på män
 • mäns sexuella sjukvård
 • Hur får man en svininfluensan (H1N1) vaccin för ditt barn
 • friska familjer program
 • hur har mindre ömhet efter en influensa skott eller blod rita
 • hur man överlever utan toalettpapper
 • hur man kan stoppa klådan av Jock Itch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com