kramp och spotting brun i mellan perioder

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-18
Spotting kan inträffa när som helst under menstruationscykeln, men det är mer sannolikt att hända mellan perioder. Enligt Mothernature. com, ca 5 procent av kvinnor upplever menstruation spotting. Spotting definieras som en ljus färgning av blod, vilket händer normalt runt tiden för ägglossning, men kan även inträffa utanför denna tid. Här är några av de vanligaste orsakerna till kramp och småblödningar mellan menstruationer

Endometrios

Endometrios är tillstånd som orsakas av livmoder vävnad växer utanför livmodern. Under en normal menstruationscykel, fyller fodret i livmodern tjockare och med blod och vävnad, för att invänta mottagning av ett befruktat ägg. När detta befruktning inte sker, ägget, livmoderslemhinnan, och blod, bryta ner och flöde genom livmoderhalsen som en menstruation. Med endometrios kommer detta foder som växer överallt i kroppen och kommer att blöda från den plats där denna tillväxt sker. De två viktigaste symptomen på endometrios är kramp (ibland allvarliga) och spotting (eller oregelbundna blödningar).

Graviditet

Under graviditeten vissa kvinnor upplever ljus blödning runt tiden för deras normala menstruationscykeln kallas "implantation blödning" eller "spotting". Detta inträffar oftast runt den fjärde veckan av graviditeten. Implantation blödning kan vara rosa eller ljusbrun, och i vissa fall kan likna en ljus menstruation. Denna blödning uppstår när det befruktade ägget Burrows in i livmoderslemhinnan foder. Under tiden fodret tjocknat upp i menstruationscykeln, även den fylld med blod, så när embryot hålor i den, kan en liten mängd blod fly.

Perimenopause

Perimenopause (klimakteriebesvär övergången) är en period tid som inträffar två till tre år innan klimakteriet inträder. Under denna tid hormonet östrogen, som styr funktionen hos äggstockarna, börjar minska. Denna minskning kan medföra att perioden för att bli sporadisk, tyngre, lättare, längre eller kortare. Även under denna tid, kan kvinnor tycker att de spotting och kramper. När klimakteriet börjar kvinnor kan uppleva stänkblödning efter samlag, på grund av brist på vaginal smörjning, bidra med brist på östrogen.

Hormonstörningar

Enligt National Institutes of Health, hormonella störningar såsom polycystiskt ovariesyndrom syndrom (PCOS) kan orsaka oregelbundna blödningar och småblödningar mellan menstruationerna. Normalt hormonet östrogen stiger gradvis, vilket leder till en av dina äggstockar att börja producera ett ägg. Halvvägs genom cykeln östrogen spikar, vilket får äggstocken att släppa ägget, i ägglossning processen. Med PCOS, skickar östrogen en oregelbunden mängd hormon på äggstockarna, vilket gör att äggstockarna att stänga innan ägget släpps, eller öppna innan ägget är producerat. Denna fluktuation av östrogen leder också till hormonet progesteron att variera, som kan orsaka oregelbunden mens och leder ofta till observera.

P-piller

P-piller är kända för att orsaka i mellan blödning och stänkblödning. Detta beror på den låga dos av hormoner (östrogen och progesteron) som används i piller för att förhindra graviditet. Kombination p-piller innehåller hormonerna östrogen och progesteron, och de används ofta för att inte bara förhindra graviditet, men också att styra menstruationscykeln. En välkänd kombination piller, heter Seasonique, kan du bara ha fyra perioder per år. De är inte riktiga menstruationer, eftersom blödningen kontrolleras av syntetiska versioner av östrogen och progesteron. Seasonique samtal dessa lätta blödningar händelser "piller perioder. " Seasonique kommer i tre månader förpackningar, och i slutet av varje förpackning finns sju, låg dos östrogen piller. Dessa östrogen piller är orsaken till p-piller perioder.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:gör det själv förlossningsinduktion

Relaterade artiklar


 • fysiska symptom på ägglossning
 • rekommenderad diet för graviditet
 • symtom på Sheehan’s syndrom
 • köns-urvalsmetoder
 • negativa effekter av att sluta röka
 • alkoholism symtom
 • vad är en CAT scan?
 • hur man kan förstå vikten av att få en dilaterade näthinnan tentamen
 • reoccuring svampinfektioner
 • matsmältningssystemet roliga fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com