låga nivåer av kortisol

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-13
Om du tittar på tv eller lyssna på radio, har du förmodligen hört talas om kortisol och effekterna av höga kortisolnivåer i kroppen. Men du kan också ha låga kortisolnivåer, som kan vara farligt och orsaka extrema obehag

Om Kortisol

. Kortisol är ett hormon som naturligt frigörs genom kroppen. Det utsöndras från binjurebarken som svar på ACTH, binjuren kortikala hormon, som produceras i hypofysen. En frisk kortisol nivå är viktigt, eftersom kortisol hjälper till att hålla inflammationen under kontroll, stöder immunsystemet, och reglerar blodsockret och energi.

Normal kortisolnivåer

nivåer av kortisol varierar under dagen. Till exempel normala nivåer för vuxna intervallet 5 till 23 mikrogram per deciliter på morgonen och 3 till 13 mikrogram /dL av eftermiddagen. Ett barns normala nivåer från 3 till 21 mikrogram /dL på morgonen och 3 till 10 mcg /dL på eftermiddagen.

Blodprover kommer att hjälpa läkare att bekräfta ditt kortisolnivåer. En del läkare kommer att möjliggöra en liten avvikelse på vardera sidan av dessa nummer.

Symtom

Det vanligaste symtomet på låga kortisolnivåer är kronisk trötthet. Dessutom kan vissa människor lever i extrem irritabilitet, en oförmåga att fokusera eller hantera stress, huvudvärk, brist på tålamod, panikattacker och även instabil socker blod. Den extrema trötthet är ofta det som för människor till doktorn för att ta reda på vad som är fel.

Orsaker

Orsaken till låga kortisolnivåer varierar från person till person. Den vanligaste orsaken är Addisons sjukdom, som drabbar binjurarna. Immunsystemet, skallskador och infektioner kan skada binjurarna, vilket leder till utveckling av Addisons sjukdom.

I sällsynta fall kan låga nivåer av kortisol orsakas av inre blödningar. Känd som Sheehan's syndrom, orsakar denna kroppen att gå in i chock, vilket resulterar i skada på hypofysen. Det innebär att välbehövliga ACTH i inte utsöndras och kroppen inte producerar tillräckligt med kortisol.

Låg kortisolnivåer också har kopplats till en skadad hypofysen.

behandling och stöd

Behandling av låga kortisolnivåer beror på orsaken. I vissa fall kommer blodförlust behandlas med en infusion och problemet kommer att korrigera sig själv. I andra fall kommer läkare förskriva läkemedel för att öka produktionen av ACTH, vilket ökar kortisolnivåer.

Du kan hjälpa till att stödja friska kortisol produktionen genom att stödja binjuren systemet. Ett komplett vitamin-och mineraltillskott tas varje dag kommer att hjälpa. Dessutom kan du ta en Mag-C kapsel tre gånger om dagen, och vitamin B5 och B6 gång om dagen.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:bilirubin metabolism & neonatal gulsot

Relaterade artiklar


 • Cat Scratch sjukdomar
 • Hur kan jag få arbete?
 • menopaus
 • låg självkänsla hos barn
 • varför fötter och händer sväller
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • hemlagad graviditetstest
 • hur man hittar en fotvårdsspecialist i Rancho Cucamonga
 • Vilka är de varningssignaler under graviditeten?
 • Yasmin problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com