lågt antal vita blodkroppar diagnos

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-25
När vita blodkroppar undersöks, utvärderas de baseras på det totala antalet WBCs i en kubikmillimeter av venöst blod och med procentandelen för varje typ av cell (kallas leukocyt). En övergripande låg WBC är ett tecken på överväldigande infektion, näringsbrist, benmärgssvikt och autoimmun sjukdom. En ökning av beloppet för en leukocyt kommer att innebära en minskning i en annan, och tyder på en viss patologi eller grupp av sjukdomar.

De viktigaste funktion WBCs är att bekämpa infektioner och reagera mot främmande organ. Fem typer av WBCs lätt identifieras på ett blodutstryk. För de flesta så att bina minst dessa celler, neutrofiler, lymfocyter, monocyter, eosinofiler och basofiler

Störande faktorer som kan orsaka ett falskt greve

Det finns flera faktorer som kan orsaka antalet vita blodkroppar vara högre eller lägre än väntat. Om dessa faktorer inte betraktas som en falsk diagnos kunde göras. Äta, fysisk aktivitet och stress kan orsaka en ökning av antalet vita blodkroppar. Dessutom en kvinna i hennes sista månaden av graviditeten tenderar att ha högre nivåer.

Din vita blodkroppar kommer att vara lägre på morgonen och högre i slutet av eftermiddagen och kvällen. Det tenderar också att vara åldersrelaterad. Nyfödda och spädbarn tenderar att ha högre antal vita blodkroppar än vuxna. De äldre har ofta ett så lågt antal att de inte ens svarar på infektion.

Vissa läkemedel kan påverka en korrekt räknas också. Aspirin, adrenalin, kommer heparin, kinin, steroider och kloroform öka nivåerna. Antibiotika, antihistaminer, tyreostatika droger, barbiturater och diuretika kommer avlider nivåer.

Minskat antal neutrofila

Neutrofiler är den vanligaste typen av leukocyter. Deras primära funktion är att döda och smälta bakterier. I en akut bakteriell infektion eller trauma mer neutrofiler kommer att göras.

lågt antal neutrofila nivåer kan indikera en överväldigande bakteriell infektion, anemi, virusinfektion eller Addisons sjukdom. Om du har en låg neutrofiler, du lär ha neutropeni

Minskat antal lymfocyter

Lymfocyter delas in i två typer:. T-celler och B-celler. T-celler är inblandade med porös typ immunreaktioner. B-celler är en del av det som kallas humorala immuniteten, vilket innebär produktion av antikroppar.

En låg lymfocyter nivå är ett tecken på leukemi, sepsis och sjukdomar immunbrist, såsom lupus och sena stadier HIV-infektion.

Låg Monocyter

Monocyter är celler som är kapabla att bekämpa bakterier. De är mycket lika neutrofila granulocyter i hur de fungerar, men kan produceras mycket snabbare och spendera längre är i omlopp. Normalt den enda anledningen för låg monocyt nivåer som en följd av läkemedelsbehandling, särskilt med hjälp av prednison.

Låg eosinofiler och basofiler

Båda dessa celler är inblandade i allergiska reaktioner och vissa parasitinfektioner. Varken cell reagerar på något sätt att bakterier eller virus infektion. En låg eosinofil nivå är en reaktion på ökad adrenosteriod produktion. En låg basophil nivå kan vara resultatet av en akut allergisk reaktion, hyperthryoidism eller stress.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:psykisk misshandel av barn





Relaterade artiklar


 • vad är body mass index?
 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
 • endokrinologi definition
 • diet för influensa
 • sätt att få arbetskraft dig själv
 • kan du vara gravid och har inga symtom?
 • diagnos av Alzheimers
 • vad är efter klimakteriet?
 • sätt att identifiera och behandla chock
 • livsmedel som orsakar värmevallningar




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com