naturliga sköldkörteln

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-23
Oavsett om de lider av en låg sköldkörtelfunktion eller en överaktiv sköldkörtel, många människor är intresserade av naturliga terapier. Göra kost förändringar och tar läkemedel som innehåller det naturliga hormonet tyroxin kan hjälpa till att kontrollera ett villkor. Men även vid behandling av tillstånd naturligtvis är det viktigt att samarbeta med din läkare att övervaka ditt tillstånd

Hypotyreos (nedsatt sköldkörtelfunktion)

Enligt Mayo Clinic, inträffar hypotyreos när kroppen inte producerar tillräckligt med hormoner som är ansvariga för metaboliska funktioner. Kvinnor i åldern 50 och äldre är mer benägna att detta villkor. Symptom på detta tillstånd omfatta en ökning trötthet, köldkänsla, blek hud, högt kolesterol och oförklarlig viktökning och depression. Mainstream mediciner för detta tillstånd ingår syntetiska hormoner såsom Levothroid eller Unithroid. Men vissa människor föredrar naturliga behandlingar.

När du letar efter naturliga terapier för att kontrollera en låg sköldkörtelfunktion, rekommenderar Mayo Clinic med det naturliga hormonet tyroxin. Den mest effektiva tyroxin utdrag tillgängliga genom recept. Mayo Clinic påpekar att naturläkemedel som finns i naturliga livsmedel butiker inte är godkända av US Food and Drug Administration (FDA), och inte har visat sig vara effektiva.

Hypertyreos (överaktiv sköldkörtel)

Med hypertyreos, är att kroppen producerar för mycket tyroxin, som ansvarar för metabolisk funktion. Enligt Mayo Clinic, de med en överaktiv sköldkörtel bör tala med sina läkare om att kontrollera tillståndet genom kosten förändringar. Öka kaloriförbrukning och proteinintag kan förhindra muskelnedbrytning. Öka kalciumintag till 1. 000 milligram per dag för personer under 50 och 1. 200 mg för personer över 50 kan förhindra komplikationer såsom osteoporos. Också, fråga din läkare om att ta ett vitamin D tillägg.

Om du upplever irritation i ögonen, försök att placera en kall kompress på det drabbade området. Se också till att bära solglasögon för att skydda dina ögon från skadlig ultraviolett strålning. Torrhet i ögon kan också upplyftande med hjälp av ögondroppar. När sover, höja sängens huvudända, vilket kommer att bidra till att minska blod till huvudet, och minimera trycket kände på ögonen.

när man ska ringa en läkare

Både en överaktiv och låg sköldkörtelfunktion bör kontrolleras noggrant av en läkare, speciellt när man använder naturliga metoder för behandling. Med en överaktiv sköldkörtel, kontakta din läkare om viktminskning fortsätter eller om du har svullnad i nacken.

Med en låg sköldkörtelfunktion, rekommenderar Mayo Clinic ringa en läkare om dina ansikte blir svullna, uppstår förstoppning eller om du märker förändringar i din röst.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man bygger en egen haka upp bar

Relaterade artiklar


 • hem löss behandlingar
 • hur man förebygger akne i alla åldrar
 • menstruationscykeln hos människa
 • mögel exponering behandlingar
 • cancerbehandling för barn
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
 • Vad innebär det att upptäcka?
 • hur man rengör matta efter en kvicksilver spill
 • hur man kan bli av prostatit
 • öroninfektion symptom hos pojkar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com