neonatal riktlinjerna för återupplivning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-26
Neonatal återupplivning är processen att återuppliva och stimulera en nyfödd bebis att andas. Korrekt andning är avgörande för barnets blodflöde, cirkulation och kroppstemperatur. Det rekommenderas över hela världen att en specialist utbildad i neonatal återupplivning vara närvarande vid varje födelse att se till dem som behöver hjälp får nödvändig vård

Fakta

Enligt Pediatrics, den officiella tidningen i American Academy of Pediatrics, "En minoritet (mindre än 10 procent) av nyfödda spädbarn kräver aktiva insatser återupplivningsförsök att skapa en kraftfull gråta eller regelbundna andetag, hålla en puls> 100 slag per minut (bpm), och uppnå bra färg och ton. "The American Heart Association bidrar till detta genom att citera," Om 1 procent krävs omfattande sedvanliga åtgärder. "Även om de flesta spädbarn inte behöver någon återupplivning åtgärder är det som rekommenderas av Pediatric arbetsgrupp International Liaison utskottet lungräddning (ILCOR) som en specialistläkare utbildad i återupplivning förfaranden vara närvarande vid varje födsel.

Symtom

Enligt American Heart Association, bör fyra värderande frågor att användas vid identifiering av risk för kvävning och ett behov för återupplivning. Kontrollera först om barnet är fullgånget. För det andra, identifiera om "fostervatten är fri från mekonium och tecken på infektion. " Tredje, se efter om barnet är faktiskt andedräkt av gråt på egen hand. Slutligen avgöra om barnets muskeltonus är bra. Om observationerna av dessa frågor nekande svar, ska återupplivning ges.

Orsaker

nyfödda som föds för tidigt eller märkts hög risk utgör den största risken att kräva återupplivning. Kvävning kan också uppstå på grund av inandning av mekonium, otillräcklig moderkakan, eller en knut eller blockering av navelsträng ackordet.

Utrustning

Enligt Robin L. Bissinger, NNP, MSN, RNC, Ph. D, neonatal sjuksköterska utövare koordinator och biträdande professor i omvårdnad vid medicinska universitetet i South Carolina College of Nursing, bör följande varor vara närvarande vid varje födelse att använda vid återupplivning krävs. För andning, rekommenderas att rummet innehåller ett syretillförsel, diverse masker, en neonatal väska och slangar för att ansluta till en syre källa, manometer, endotrakealtuber (2. 5-4), tejp och sax, laryngoskopet (0 och 1 storlek blad) och extra glödlampor och batterier. Vid sugning teknik bör rummet innehålla en glödlampa spruta, reglerad mekanisk sug, sug katetrar (6F, 8F, 10F), sug slangar, sug kapseln, replogle eller Salem pump (10F kateter), inmatningsrör (8F kateter), spruta ( kateter tippas, 20 ml) och mekonium aspirator. Adrenalin också bör finnas på plats ifall det behövs.

Förfarande

Enligt American Heart Association, är en återupplivning fyra steg. Först vidta åtgärder för att stabilisera barnet. Dessa inkluderar att ge värme för att förhindra hypotermi, positionering barnet så att vätskan kan rensa lungorna, rensa luftvägarna, torkning barnet och stimulera barnet att andas och gråta. Om dessa åtgärder inte lyckas, omfattar den andra etappen ventilation. Tredje är att använda bröstkompressioner. Den slutliga teknik är "administration av adrenalin och /eller volym expansion. "

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normala nivåer av blod-testresultat

Relaterade artiklar


 • myom diagnos
 • symptom av mögel
 • kan jag sluta min tid från att komma?
 • Vilka är de behandlingar för framfall pålar under graviditeten?
 • baby utveckling i livmodern
 • hur man kan stoppa hemorrhoidal smärta
 • tecken på att du kan vara gravid
 • riskerna för låg progesteron nivåer i tidig graviditet
 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com