nikotin plåster faror

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-20
Den nikotin plåster är ett litet självhäftande plåster som fästs på överarmen. Den är utformad för att hjälpa rökare avvänja sina kroppar bort av nikotin för att sluta röka, och är för närvarande finns på de flesta stormarknader, varuhus och apotek. Använd inte nikotinplåster utan att först diskutera med din läkare, eftersom plåstret kan interagera med effektiviteten hos andra läkemedel och negativ inverkan andra sjukdomstillstånd

Tillämpning

nikotin plåster ska appliceras på överarmen, i ett område som är ren, torr och nyrakad och /eller hårlösa. Vid tillämpning av plåstret, tryck ordentligt på huden i ca 20 sekunder för att säkerställa att plåstret sitter fast. Det är viktigt att tvätta händerna omedelbart efter applicering av plåstret. Vissa märken av nikotinplåster kräver avlägsnande efter 24 timmar, medan andra är mer varaktiga och som inte kräver daglig borttagning. Rådgör med din läkare om eventuella frågor du har om tillämpning och längden på ditt nikotin plåster.

Biverkningar

nikotin plåster är förknippad med vissa biverkningar, som kan vara allvarliga. Dessa biverkningar omfattar yrsel eller yr, orolig mage, illamående, samt röda, kliande hud. Många av dessa biverkningar kan försvinna på egen hand ett par dagar efter att plåstret. Om du får andningssvårigheter, bröstsmärtor, skakningar eller oregelbundna hjärtslag, kontakta din läkare omedelbart, eftersom han eller hon kan behöva avbryta behandlingen eller justera din medicinering.

Försiktighetsåtgärder

Det är viktigt att du tar nikotin patch exakt som riktad. Hoppa inte över eller missar en dos av detta läkemedel. Om du glömmer att ta dosen, ta den så snart du kommer ihåg. Om det är inom fyra timmar efter nästa dos, hoppa då över den missade dosen och bara ta din dos. Ta inte dubbla upp på denna medicin, eftersom det kan orsaka en överdos. Sluta inte att ta denna medicin utan att först tala med din läkare.

Överdosering

nikotinplåster överdosering är mycket allvarligt och kräver omedelbar läkarvård. Om du misstänker att nikotin överdos, ta av plåstret på en gång. Symtom på nikotin överdosering inkluderar illamående eller kräkningar, svåra magsmärtor, dimsyn eller nedsatt hörsel, svettning och förvirring, dreglar överdrivet, andningssvårigheter, hjärtklappning eller oregelbundna hjärtslag /hjärtklappning, diarré, beslag eller darrningar. Om du upplever nikotin överdos söka akutsjukvård och kallar giftet hotline Control Center på 1-800-222-1222.

Interaktion

Några konstaterad hälsa förhållanden kan samverka med effektiviteten i nikotinplåster och bör diskuteras med din läkare. Tala om för din läkare om du har en historia av hjärtsjukdomar, högt blodtryck eller om du för närvarande tar insulin för diabetes. Om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid, ska du inte använda nikotin plåster.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man ger barn lavemang

Relaterade artiklar


 • barn balansproblem
 • Vilka är de behandlingsmetoder för torr hud på hundar?
 • verksamhet för personer förlorar minnet
 • hur man rensa bort ett spädbarn näsa
 • hudvård för gravida kvinnor
 • graviditet & Bells pares
 • femte sjukdom symtom
 • kolesterol och klimakteriet studie
 • Candida diet för barn
 • hur man hittar en fotvårdsspecialist i Rancho Cucamonga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com