normala mänskliga puls

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-23
Din puls är det antalet slag ditt hjärta gör per minut. Du kan känna en puls när du trycker fingrarna mot huden där en artär är pumpning. För en frisk kropp, behöver du ett friskt hjärta, och pulsen är en indikator på hur ditt hjärta fungerar. En normal människa puls varierar beroende på ålder, kön, motion, kost och fysisk kondition. En puls kan thready, normal eller omskrivande. Det finns fler saker din bör veta om den normala mänskliga pulsen

Hur att hitta din Pulse

Du hittar ditt radiella puls genom att röra handleden, med handflatan uppåt, på tummen sida. Samma artär sträcker sig till insidan av armbågen på lillfinger sidan av din supinerad hand ovanför armbågen. Denna puls kallas brachial puls och är alltid synen av avläsningar blodtryck. När en läkare tar sitt stetoskop och sätter membranet över ditt hjärta, hon lyssnar på dina apikala puls.

Nuvarande Friska Puls Standards

För vuxna är den nuvarande standarden för en normal puls 60 till 100 slag per minut. Din puls kommer att vara snabbare när du tränar, är stressad eller har feber. När du vilar, kommer din puls vara långsammare.

Bebisar har en puls rad 120 till 160 slag per minut.

Småbarnsbassäng pulsen sjunka till 90 till 140 slag per minut.

förskolebarn och dagisbarn sjunka ännu mer, från 80 till 110 slag per minut.

grundnivå och mitt barn i skolan har pulser som från 75 till 100 slag per minut.

tonåringar pulser utjämna med den vuxne olika puls.

Kvinnor har en puls fem till 10 slag högre än män.

låg och Too-långsam puls

Idrottare tränar så deras hjärtan pumpar effektivt och inte stam. Utan hälsoproblem, är den genomsnittliga skattesatsen för en idrottares hjärta vilar takt ofta under 70 slag per minut.

Att ha en puls under 60 slag per minut är att ha otillräcklig hjärtfrekvens och svaghet i kroppen. Ibland är låg hjärtfrekvens väckt den av vaskulära hjärtsjukdom, problem immunitet eller problem i den elektriska bränning som sätter hjärtat att pulsera.

snabb puls

En puls över 100 slag per minut är inte hälsosamt om du inte är en nyfödd. En kroppens blodomlopp behöver tydliga passager i artärerna, till vener och kapillärer passerar. Blockerats helt eller delvis blodkärl är skadliga för hjärt-och kärlhälsa. Hjärtat arbetar hårdare för att pumpa blodet genom blodkärlen än den normalt skulle behöva arbeta. En vuxen behöver motion och äta rätt sorts mat som inte tillåter uppbyggnad av fett och low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet i artärerna.

Ohälsosam Puls Tecken

Ett tecken på en osund puls är en bounding puls som du kan se dunkande på ytan av huden. Du bör inte se en puls om du inte är en kirurg som opererar på hjärtat. Normalt bör pulser kännas eller höras genom ett stetoskop. Ett annat onormalt är en svag, thready puls. Den visar att hjärtat inte fungerar effektivt så att blod att resa.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:naturliga sköldkörteln

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • te och viktminskning
 • skabb hos spädbarn
 • social inlärning ändring teori beteende
 • information för femteklassare om matsmältningssystemet
 • Vad är grå starr?
 • avföring färg hos barn
 • hur striden trötthet som en ny mamma
 • njursten tips
 • vad är orsakerna till väsande andning hos spädbarn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com