osteopeni övningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-11
Osteopeni är en betydande förlust av bentäthet, eller benmassa, som drabbar ungefär 34 miljoner amerikaner. Det vanligast påverkar individer över 50 års ålder. Även om det inte anses vara en distinkt sjukdom, det är en viktig indikator för framtida utveckling av de mer allvarliga tillstånd som kallas osteoporos. Deltagande i vissa former av motion kan hjälpa till att bromsa eller vända osteopeni är potentiellt skadliga effekter

Diagnos Osteopeni

Du kan vara. diagnostiserats med osteopeni om du genomgå tester av din bentäthet. Medan farorna med minskande benmassa gång var tänkt att gälla i första hand till kvinnor, är forskare inser nu riskerna med detta villkor för män också. Bentäthet tester vanligtvis utförs vid ett antal olika platser på kroppen, inklusive ryggrad, höfter, handleder, fingrar, klackar och ben smalbenet.

Motion eller läkemedelsbehandling?

Medan vissa läkare får rekommendera behandlar ditt osteopeni med samma sorts läkemedel som används för att behandla osteoporos, enligt Johns Hopkins University (www. johnshopkinshealthalerts. com), kan detta tillvägagångssätt inte är giltigt. Bland andra faktorer de nämnt de potentiella skadliga effekter medicinering sidan och de relativt höga kostnaderna för läkemedelsbehandling. Som ett alternativ till medicinering, kontakta din läkare och överväga att delta i ett regelbundet träningsprogram istället.

Osteopeni Övningar och resultat

Inte alla övningarna är lika lämpliga att bekämpa effekterna av osteopeni. I själva verket, en undersökning gjord av University of Missouri-Columbia fann att bedriva skonsamma övningar som cykling faktiskt kan utlösa ökad osteopeni även i tävlingsidrottare. För att undvika en försämring av ditt tillstånd, i stället fokusera på övningar som kräver att du transporterar en stor del av din egen kroppsvikt. Exempel på denna form av motion inkluderar jogging, promenader, löpning, skonsamma aerobics och rep hoppning. Om du deltar i denna typ av verksamhet tre gånger i veckan under en period av sex månader, kanske du kan höja din bentäthet med så mycket så mycket som två eller tre procent. Denna vinst kan leda till så mycket som en 15-procentig minskning av din känslighet för benfrakturer.

Förmåner från viktbärande eller med stor genomslagskraft motion konstaterades också av Erlangen Fitness Osteoporos Prevention Study, som rapporterats av American Academy of Family Physicians på www. aafp. org. Enligt studien, kanske du kan behålla bentätheten i områden där icke-utövare kommer inte, såsom höftleder. Du kan också uppleva sänkta nivåer av smärta i områden inklusive din ryggrad.

Ytterligare fördelar

Förutom förbättringar som direkt relaterade till din osteopeni, regelbunden motion kommer att öka ditt totala styrka och uthållighet, och kan också sänka dina nivåer av farligt kolesterol och triglycerider fet. Rådgör med din läkare eller sjukgymnast för vägledning om ytterligare lämpliga övningar för osteopeni.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vilka åtgärder som kan förebygga benskörhet

Relaterade artiklar


 • överaktiv blåsa hos barn
 • Definitionen av vätebindning
 • tecken på att du kan gå igenom klimakteriet
 • symtom på jäst infektioner i penis
 • klimakteriet och minnesförlust
 • inte hoppar upp & ner inducera förlossningen?
 • hur man lindra ryggsmärtor från jobbet
 • hur snabbt komma över svin influensa och andra säsongsbetonade flus
 • vad som orsakar yrsel när man står upp?
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com