övre kalv smärta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-15
Övre Kalven smärta är ganska vanligt. Lyckligtvis inte smärtan inte nödvändigtvis att sakta ner dig och får inte kräva någon behandling. Identifiera problemet är viktig, liksom att behandla det på rätt sätt

Slitage

Ofta kommer övre kalv smärta från slitage på kroppen. Om du nyligen har startat ett nytt träningsprogram, deltog i en ny eller ovanlig aktivitet eller har köpt ett par nya skor, är chansen att smärtan du känner är bara slitage på kroppen eller användning av muskler som kroppen är obekant med. Lyckligtvis denna smärta brukar avta inom ett par dagar. Om smärtan är orsakad av ny övning eller aktivitet, desto mer du gör det på mindre muskler kommer att protestera. Du kommer att uppleva mindre smärta desto mer bekant musklerna blir med den särskilda uppgiften.

Arteriell och venös insufficiens

venös insufficiens är en annan orsak till övre kalv smärta. Den venös insufficiens varar bara några minuter, kom på att snabbt och gick lika snabbt. Venös insufficiens är ofta orsakas av arteriell insufficiens, vilket är en oförmåga av blodet i artärerna att flyta ordentligt. Arteriell insufficiens händer när blodet inte kan flöda som det ska genom benen, orsakar en back-up. Medan arteriell insufficiens är inte orsaken till smärtan, leder det till venös insufficiens som är förknippade med smärta, eftersom blodets förmåga att flyta ordentligt från artärerna kommer att påverka flödet i venerna.

claudicatio intermittens

claudicatio intermittens är ungefär samma som arteriell insufficiens, men kommer och går, även om åtgärden inte har ägt rum. Med claudicatio intermittens, är blodflödet blockeras även under vila. Blodflödet begränsning kan också komma när du sover. Även om detta är oftast inte ett tillstånd som kräver behandling, i svåra fall kan den orsaka enorm smärta, sår och till och med kallbrand.

Behandling av Övre Kalven Pain

Prova en over-the-counter smärtstillande för att lindra den övre kalv smärta. Ibuprofen eller acetylsalicylsyra är oftast mest användbara, eftersom de är anti-inflammatoriska mediciner som hjälper till att minska irritation och inflammation som kan bidra till den smärta som du känner.

Använd den RICE metod för att lindra din smärta kalv. Den RIS-metoden är en akronym för Rest, Ice (tillämpade intermittent), kompression och Höjd. Vilande kalven kommer att hjälpa alla muskler att läka, kommer isbildning periodvis under dagen hjälp med svullnad, kompression med elastisk binda kan man stödja muskler och höjd kommer att bidra till att minska svullnad också.

Om din kalv smärta orsakas av claudicatio, ska du sluta röka omedelbart. Rökning orsakar faktiskt venerna drar ihop sig, vilket kan bidra till problemet, vilket leder till mer smärta och eventuellt göra det värre.

Starta en vandrande program. Detta kan tyckas strida mot vad du skulle göra för att lindra övre kalv smärta, men det kommer att hjälpa till att bygga muskler och även uppmuntra normala blodflödet genom området. Rådgör med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram.

När man ska ringa doktorn

Du bör se din läkare om du upplever den värkande under kvällstimmarna, även om du inte har deltagit i någon övning. Ett samtal till läkaren också kommer att bli nödvändigt om du har lidit en skada som fortfarande är svullen eller missfärgad efter 24 timmar, om du har ont kan du inte förklara för tre dagar eller mer, eller om du märker några klumpar under huden.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:typer av brosk

Relaterade artiklar


 • menstruationscykeln tips
 • cellcykeln förklaring
 • social inlärning ändring teori beteende
 • vad är en sinus skölja?
 • Trich komplikationer
 • Skillnaden mellan manliga och kvinnliga hjärnan
 • hur man tips om hur man föreställa sig naturligt
 • vad är orsakerna till överskottet ansiktshår hos kvinnor?
 • mag-funktionen av galla
 • hur man vet om du har ett äpple eller en päronformade kropp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com