paragard smärta fakta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-20
Det ParaGard är en spiral (spiral) av plast och koppar, som införts genom en läkare eller sjuksköterska läkare att förhindra graviditet. De vanligaste biverkningarna är tunga perioder och småblödningar mellan menstruationerna, men många andra negativa effekter är möjliga. Biverkningar med smärta leda till att vissa kvinnor att sluta använda enheten och allvarliga komplikationer kan också uppstå

Funktioner

Den ParaGard är ungefär en tum lång, T-formad och gjord av mjuk flexibel plast med fin koppartråd virad runt enheten. En tunn sträng är fäst genom botten, vilket gör att kvinnan leta efter strängen varje månad och kontrollera att spiralen inte har fallit ut. Den ParaGard kan stanna i livmoder för 10 år innan den måste bytas ut.

Funktion

ParaGard tycks fungera genom att döda spermier för att förhindra befruktning, och när befruktning sker, genom att förhindra det befruktade ägget från implantation i livmoderslemhinnan. Effektiviteten skattesatsen för denna spiral är mellan 99,2 procent och 99,4 procent, enligt Mayo Clinic, så sex till åtta kvinnor av 1000 som använder den i ett år blir gravida.

Infogande biverkningar

När ParaGard är först in, kan kvinnan uppleva kramp eller andra smärta. Smärta brukar ligga mellan mild och tråkig till en måttlig sveda. Några diskussioner om Internetforum beskriva den smärta så mycket svårare, men kortvariga. En del kvinnor känner också yr eller yr omedelbart efter spiralinsättning, och svimning kan uppstå. Dessutom kan vissa kvinnor utvecklar en höft infektion inom de första veckorna på införandet processen kan flytta bakterier in i livmodern. Läkaren kan ordinera antibiotika Innan placering för att minska risken för sådana infektioner.

Vanliga biverkningar

Kvinnor med ParaGard spiralen brukar uppleva tyngre perioder och mer menstruella kramper. I de två största kliniska studier med ParaGard, i likhet med Drugs. com, avbrott på grund av smärta och blödning i kombination är högst under det första året av användningen och minskning under senare år. Nästan 12 procent av deltagarna i dessa studier slutat använda ParaGard grund av blödning eller smärta. Ländryggsmärta är också rapporterar ofta ParaGard användare, och vissa kvinnor upplever smärtsamma samlag.

Allvarliga biverkningar

Flera allvarliga och smärtsamma hälsoriskerna förknippade med spiral användning. En risk är inflammatoriska sjukdomar, en infektion i livmodern som kan sprida sig till äggledarna och äggstockarna. En kopparspiral kan leda till utveckling av cystor på äggstockarna eller rör, eller utomkvedshavandeskap (graviditet utanför livmodern). Utomkvedshavandeskap uppstår oftast i en äggledare, och det kan orsaka bristningar och blödningar. Ett utomkvedshavandeskap kan vara livshotande för kvinnan.

Graviditet Faror

Dessutom en kvinna som blir gravid medan du använder ParaGard har upp till 50 procent möjlighet till missfall, i likhet med Epigee Women's Health. En spontan abort samtidigt bär en spiral kan leda till allvarliga infektioner, med symtom på buk och bäcken smärta eller kramper, en illaluktande flytningar, blödningar och feber. Denna typ av missfall kan vara livshotande.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Clostridium tetani fakta

Relaterade artiklar


 • polycystiskt ovariesyndrom dieter
 • prostata information
 • nagelbitande rättsmedel
 • hur man behandlar PCOS med metformin
 • struktur av en artär
 • pågående svampinfektioner
 • att bota förkylningar och influensa hemma
 • lätt kostråd
 • om hormon obalanser i flickor
 • vad man ska göra om vägglöss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com