roll av hjärt-kärlsystemet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-18
Det kardiovaskulära systemet ansvarar för distribution av blod i din kropp. Det finns 2 typer av vägar blodcirkulation som fungerar självständigt: pulmonell och systemisk. Lungkretsloppet är motorvägen av blod flyter mot lungorna, blodcirkulationen är vägen av blod till andra delar av kroppen. Genom dessa omlopp sökvägar det kardiovaskulära systemet utför viktiga roller som homeostas reglering, skydd och restprodukt avlägsnande

Definition

det kardiovaskulära systemet, även känd som cirkulationssystemet, består av ditt hjärta, blod och blodkärl.

Ditt hjärta fungerar som en pumpande organ som tvingar blodet att flyta, blod är transportmedlet som transporterar syre, näringsämnen och slaggprodukter och ditt blodkärl agera som rör som ansluter ditt hjärta till andra delar av din kropp.

Homeostasis förordning

det kardiovaskulära systemet främjar balans på din kropp eller homeostas. Exempelvis reglerar det kardiovaskulära systemet kroppstemperaturen genom att ta bort överskottsvärme genom svett när kroppen är för varm eller genom att avleda mer blod till vitala organ och bort från extremiteter när kroppen är kall.

Dessutom övervakar det kardiovaskulära systemet din kropp pH och vatten jämvikt. Den avgörande betydelsen av det kardiovaskulära systemet att reglera homeostas, enligt National Cancer Institute, "beror på den kontinuerliga och kontrollerad rörelse av blod . . . i kroppen. "

Syre och näringsämnen Distribution

det kardiovaskulära systemet distribuerar syre och näringsämnen till olika delar av kroppen via hjärtats pumpning mekanism som underlättar" syrefattigt blod att röra sig till lungorna. Därefter lungorna filter blodet, vilket gör det syrerika ". Efter att ha undersökt lungorna, den filtrerade blod, näringsämnen och hormoner transporteras till andra delar av kroppen via artärerna.

huvudvägarna stora blodkärl som filial ut i allt mindre fartyg förlängning i hela kroppen och ner på cellnivå där de blir kapillärer. Det är på kapillär nivå som cellerna får syre och näring.

Borttagning av avfallsmaterial

I utbyte mot syrerikt blod, näringsämnen och hormoner, kroppen celler avger avfallsmaterial inklusive koldioxid, urea och överskott vatten.

Dessa avfall transporteras via det kardiovaskulära systemet, särskilt genom dina ådror, att utsöndringsorganen för eliminering. Till exempel släpper kroppen överflödigt vatten när du svettas.

Skydd

De vita blodkroppar i blodet skyddar kroppen mot infektioner och främmande föremål. Också närvarande i blodet är antikroppar som är proteinmolekyler som produceras av dina celler att avaktivera skadliga åtgärder av antigener.

Antigener är ämnen som kroppen känner som "främmande" som bakterier, virus, svampar , parasiter och kemikalier. Slutligen, trombocyter, en annan av blodkomponenter, stöd i koagulationsprocessen att stoppa dina celler från blödning, till exempel, när du har ett öppet sår.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kramp och spotting brun i mellan perioder

Relaterade artiklar


 • botemedel för graviditetsillamående under graviditeten
 • hur påverkar lufttrycket blodtryck?
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • är ögoncremer säkra under graviditeten?
 • Hur blir jag en sjukvårdare?
 • örter som hjälper dig att bli gravid
 • hur många kalorier bränns trampolin?
 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
 • icke-kirurgisk behandling gynekomasti
 • lindring av perimenopause trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com