senior verksamhet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-24
Med rätt positiva attityd och stöd nätverket kan senior år vara din bästa hittills. Från övningar som förbättrar din hälsa och vitalitet till resor som syftar till att föra dig närmare några av dina kamrater, aktiviteter anpassade för äldre kommer att hjälpa dig att leva ett meningsfullt liv --- på grund av din ålder inte trots det. Titta på aktiviteter du redan har, samtidigt som även omfattar nya äventyr. Om allt annat misslyckas, be dina vänner vilken verksamhet de gör varje dag och gå in på det roliga.

Du behöver:
osötad frukost livsmedel
. Seltzer /kolsyrat vatten.
promenadskor.
Mat blogg.

Studiebesök

pensionering samhällen och ledande organisationer medborgare brukar erbjuda en mängd olika resor till seniorer. Senior utflykter kan innefatta besök på lokala konst eller museer eller flera dygn exkursioner till stranden, kasinon, eller gallerior. Studieresor är en bra ursäkt att komma ut ur huset, träffa nya människor och umgås med dina befintliga vänner. Den enda verkliga skillnaden mellan studiebesök för seniorer och exkursioner för unga vuxna är att följeslagare för äldre är känsliga för potentiella medicinska frågor och andra åldersrelaterade behov.

Även om du inte vill gå med i en formell gemenskap eller klubb, exkursioner med vänner och familj kommer att hjälpa dig att fortsätta att berika ditt liv. Eftersom många äldre pension efter år av hårt arbete, din nyfunna tid den perfekta ursäkten för att se mer av landet än någonsin tidigare.

Övningar

Enligt National Institute of Health's Medline Plus, är motion en veritabel "ungdomens källa". Oavsett om du utövat mycket som vuxen, det är aldrig för sent att börja. Daglig motion och /eller fysisk aktivitet hjälper dig att avvärja sjukdomar såsom hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Eftersom risken för sjukdomen ökar som du ålder, kommer att utöva hålla dig ett steg före i spelet. För att hitta övningar som är bäst för dig, fundera på vad du gillar att göra mest. Vissa seniorer njuta av tennis, medan andra vill gå en lång promenad i parken varje dag. Det viktiga är att få din puls upp i cirka 30 minuter om dagen. Inte överanstränga sig själv men se till att du åtminstone flytta i måttlig takt.

Utöver hjärt övningar, rekommenderar NIH balans, styrka, och övningar stretch. Övningar som kombinerar stretching och balans som yoga kommer att hålla dina muskler lös och ger dig bättre kontroll över din kropp --- medan lättare styrketräning kommer att förhindra muskelatrofi och minskad bentäthet.

Organiserade spel och aktiviteter

spel som Alfapet och bron kommer inte bara att ge dig tid i kontakt med dina vänner, men spel kommer också att hålla dig aktiv och vig. Något spel eller aktivitet som kräver att du formulera ord eller hålla reda på nummer kan hjälpa mot demens enligt "New York Times," det "San Diego EU-Tribune," och andra ledande organisationer nyheter. Konkurrenssituationen aspekter av dessa spel kommer också att gynna dig och hålla dig engagerad, oavsett om du är 65 eller 95. Många pensionering samhällen erbjuder spel och kommer att bidra till länk du med andra människor om du behöver spelare att tävla mot. Eller om du bor utanför ett formellt gemenskap, bilda en bro eller Alfapet klubb med dina vänner.

Förutom spel kommer pensionering samhällen har också direkt tillgång till aktiviteter såsom konst hantverk, bingo och stickning. Många lokala religiösa och bygdegårdar kommer också att erbjuda fritidsaktiviteter för pensionärer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:muskel struktur av halsen

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingsmetoder för torr hud på hundar?
 • klimakteriet med halsbränna
 • Fakta om influensa och influensavaccin
 • hur man väljer rätt jogger barnvagn
 • klimakteriet och matsmältningsbesvär
 • geriatriska massage förmåner
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • vad är polycystiskt ovariesyndrom & vad som orsakar det?
 • graviditet massage förmåner
 • anaerob respiration produktion av CO2
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com