svartmögel symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-16
Svartmögel kan orsaka många hälsoproblem. Svartmögel kan ha många symtom som kan påverka alla på olika sätt. Den mycket unga och mycket gamla är de mest utsatta till svart mögel. Det är viktigt att lokalisera svartmögel och rengör det det bästa du kan innan de hälsoproblem blir för dålig

Symtom

svartmögel kan påverka dig genom huden, genom intag av det och genom att andas in denDet kan orsaka många hälsorisker som allergier, irritation från flyktiga organiska föreningar och invasiva sjukdomar.
Allergiska symptom inkluderar, men är inte begränsade till rinnande näsor, kliande rinnande ögon, hosta, nysningar, bihåleinflammation och astma.

Flyktiga organiska föreningar är ett resultat av svamp produktion. Det är det mögel kan du se och Möglig du kan lukta. Höga halter av flyktiga organiska föreningar kan orsaka en irritation i slemhinnan i det centrala nervsystemet samt huvudvärk och yrsel.

invasiva sjukdomar är mer ovanliga biverkningar. Människor som har ett svagt immunförsvar, t. ex. de som kämpar hiv och aids, kan påverkas negativt av invasiva sjukdomar från svartmögel.

Var hittar svartmögel

svartmögel älskar att frodas i mörka, fuktiga platser. I skåp, under blad-rock, bakom golv golvlister, i fönsterkarmar, bakom tapeter, och i duschdraperier är bara några av de vanligaste ställena att leta efter svartmögel. Områden där mycket vatten att skadan har skett är också ett mycket troligt plats hittar du svartmögel.

Rengöring svartmögel

Låga nivåer av svartmögel kan rengöras utan en massa ingrepp. Det viktigaste att göra vid rengöring av svartmögel är att eliminera fukt i det området, om det finns någon aktuell. För att göra detta kan du behöva investera i en avfuktare. Detta kommer att dra några fukt från luften som kan orsaka den svarta mögel att växa. Du kanske också vill slå på en luftrenare som kommer att filtrera damm i luften så den inte sprider sig till andra platser.

Rengör områden som har svartmögel med tvålvatten och en del desinfektionsmedel som dödar mögelsporer. Låt området torka helt. Formen kan vara så svåra att det kan kräva ett företag att komma in och städa åt dig med specialutrustning, kan detta bli mycket dyrt att ha gjort. Det är viktigt att rengöra alla formen eller det kan åter växa. Ett hem som har svår svartmögel skador kan kraftigt minska värdet på hemmet, så det är mycket viktigt att ha det rengöras och behandlas korrekt.

Tester för hemmabruk

Om du är osäker på om formen ni ser är svart mögel som kan vara giftiga för din hälsa så finns hemma test kit. De är enkla att använda och tar bara några minuter av din tid. Dessa kit är lätt tillgängliga butiker som Home Depot och Lowes och även on-line på olika platser.

Varning

Var noga med att bära andningsmask när du rengör områden av svart mögel så du inte andas in sporer.

Använd gummihandskar för att förhindra att svart mögel från att få på huden.

Om du upplever symtom som du tycker är relaterade till svartmögel vara säker på att kontakta en kvalificerade vårdgivare så att dina symtom kan behandlas på rätt sätt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sockersug hos barn

Relaterade artiklar


 • katolsk naturlig familjeplanering
 • Adderall hos barn
 • övergrepp mot äldre och vanvård varningsskyltar
 • hur man undviker H1N1
 • hur man undviker miljörisker under graviditeten
 • vattenrenare information
 • pediatriska ögonproblem
 • vad som gör droger så beroendeframkallande?
 • sig att gå längre utan att bli trött
 • prostata besvär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com