teen hälsa tips

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-17
Livet för en tonåring är hektiskt, i bästa fall. Du måste ta itu med klasser i skolan, föreningsmöten, fritidshem idrottsutövning, utflykter familj och ibland arbete. Medan ditt liv blir lite mer aktivt och mer upptagna, är det viktigt att du tar lite tid för att hålla reda på din egen hälsa och välbefinnande

äta frukost

Börja varje dag med någon form av frukost. Studier har visat att elever som äter frukost varje dag göra bättre scholastically än de som hoppar över det. Se till att du plocka upp något att ta med dig på flykt om du inte kan äta innan du lämnar huset. Frukter, bagels och lådor juice är lätta att bära och kan avnjutas på bussen eller i bilen på väg till skolan.

Bär Friska Snacks

Du har förmodligen ett pressat schema, kör från skolan till klubbmöten och sedan till idrottsevenemang. Motstå frestelsen att bromsa din hunger sug på snabbmatsrestauranger. Carry några hälsosamma mellanmål (t. ex. unbuttered popcorn, salta pinnar eller torkad frukt) att tidvattnet dig över tills du kan få en ordentlig måltid.

Sleep

Försök att få minst sju till nio timmars sömn varje natt. Din ämnesomsättning kommer att sakta ner om du är trött, vilket resulterar i viktökning, och du kommer inte att kunna koncentrera sig, vilket resulterar i lägre årskurser.

Lura inte dig själv att tro att du måste stanna upp ända in på småtimmarna på morgonen plugga inför en tentamen, heller. Du kommer att göra bättre om lita på den information du redan har studerat och få en god natts sömn än du kommer om du stannar uppe hela natten och försöker att ta din examen på endast två till tre timmars vila.

Stretching

Om du är som de flesta studenter, spenderar du mycket tid på skolbussar, bära tunga väskor bok och sitta i obekväma stolar student. Ta dig tid mellan klasser att sträcka på nacke, rygg och ben. Om du gör det hjälper dig att hålla kroppen smidig och kommer att eliminera en del av värk och smärta i samband med långvarigt sittande och bärande av dessa tunga böcker.

Smart Viktminskning

Det är ingen hemlighet att media har haft en stort inflytande på hur tonåringar uppfattar sina kroppar, och många är upptagna med sin vikt och utseende. Det är viktigt att ta en förnuftig strategi om man legitimt behöver gå ner i vikt. Prata med dina föräldrar eller läkare om de bästa sätten att ändra din kost och träningsprogram för att du vara strömförande och friska medan man äter de mest näringsrika livsmedel som möjligt.

Försök inte svält eller modefluga kostvanor. De arbetar inte och om de används under lång tid de kan få allvarliga konsekvenser för din hälsa.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:homeopati för klimakteriet

Relaterade artiklar


 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • sympto-termiska metoder
 • fysisk och motorisk utveckling hos barn primär
 • försäkring frågor att ställa om graviditet
 • konstant urinvägsinfektioner
 • kallt hand om ett spädbarn
 • Hur snart kan du träna efter en graviditet?
 • för tidig menopaus och fertilitet
 • inåtväxta tånagel avhjälpa
 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com