vikten av en synundersökning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-02
Oavsett en persons hälsa eller ålder, har en rutin för synundersökning är viktigt. Genom en ordentlig synundersökning individer kan avgöra hälsan hos sina ögon och kartlägga eventuella problem. Förmågan att se är ofta en känsla av att tas för givet. Men ett myller av problem kan uppstå som kan orsaka total synförlust. Av denna anledning regelbundna synundersökningar är nödvändiga och viktiga

Du behöver:.
Sjukt barn
. Specifik medicin för ungarnas krämpa.
tesked .
strösocker.

ögonundersökning

En specifik sak som läkare kontrollera under en synundersökning är ett brytningsfel. Optiker kan avgöra om en person är framsynt, närsynt eller har en astigmatism. Om en person lider av någon av dessa villkor är de ofta föreskrivna kontakter eller glasögon för att korrigera problemet. En läkare kommer också att mäta hur väl en individ kan använda ögonen samtidigt och deras förmåga att fokusera och läsa.

Barn ögonhälsoprogram

Enligt en artikel på walb. com, är det särskilt viktigt att barn får sina ögon kontrollerade. Träffa en läkare vid en tidigare ålder kan bidra till att korrigera synen problem som kan gå obemärkt förbi senare i livet. Ju tidigare ett barns öga problem upptäcks desto lättare är det att behandla frågan. En tidigare synundersökning kan tipsa en förälder iväg till eventuella problem.

Ögonsjukdomar

En av de mest angelägna skäl till varför en individ bör få en synundersökning är att skärmen för eventuella ögonsjukdomar. Glaukom, som också kallas "den tysta syntjuv" är en av de vanligaste ögonsjukdomar. Glaukom normalt inte orsakar smärta eller producera några symptom, varför en ögonundersökning är så viktigt. Personer som är äldre har en ökad risk för glaukom.

Ögonundersökningar

Enligt allaboutvision. com bör människor inte förlita sig på synundersökningar när det gäller att bibehålla hälsan hos sina ögon. Barnläkare, skolsköterskor eller hälsa frivilliga sjukvården arbeta normalt synundersökningar. Tyvärr är synundersökningar mycket begränsad ögonundersökning. Endast en omfattande undersökning som gjorts av en optiker kommer noggrant testa alla aspekter av individens vision.

Överväganden

Normal resultat från en synundersökning kommer att omfatta bra perifera seendet, 20/20 vision, inga tecken på sjukdom och förmåga att urskilja olika färger. Enligt American Optometric Association, om en synundersökning visar eventuella problem kommer en optiker utföra ytterligare tester baserade på resultaten. Om en person har ett öga problem, kan en optiker fastställa en diagnos och skapa en behandlingsplan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:anatomi kontra fysiologi

Relaterade artiklar


 • hur du kan trösta svullna halsmandlar
 • lätt midja övningar
 • Hur blir jag en sjukvårdare?
 • hur du återvinner torktumlare ark - myggmedel - fungerar för människor och husdjur
 • vad som orsakar yrsel när man står upp?
 • explosiva barnet syndrom
 • social inlärning ändring teori beteende
 • definition av IQ
 • te och viktminskning
 • klimakteriet & ångest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com