vilka åtgärder som kan förebygga benskörhet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-11
Osteoporos är en progressiv försvagning av skelettet som ökar mottagligheten för benfrakturer. Det kännetecknas av en försämring av interna benstruktur och förlust av benmassa, eller densitet. Enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar, är osteoporos kopplat till mer än 1,5 miljoner benfrakturer varje år. Lyckligtvis är det möjligt att minska eller förhindra uppkomsten av sjukdomen genom ett antal vanliga tillgängliga medel

kalciumintag

För att förhindra utvecklingen av benskörhet, måste du upprätthålla en tillräcklig intag av vissa ämnen som behövs för en korrekt bildning och stabiliteten av benvävnad. Kalciumintag är en viktig del av denna ekvation. Tyvärr, om du är som många människor, förbrukar du mindre än hälften av mängden kalcium rekommenderas varje dag för att hjälpa ben underhåll. Till att börja ta itu med alla brister i din kalcium konsumtion, kan du lägga till ett antal livsmedel till din diet, inklusive broccoli, spenat, grönkål, bok choy, mandel, tofu, lax eller sardiner med ben och låg fetthalt mejeriprodukter såsom mjölk, ost och yoghurt. Du hittar också att ett antal vanliga livsmedel är också berikade med kalcium. Exempel flingor, bröd och apelsinjuice.

Intag av vitamin D

Tillräckligt vitamin D konsumtion är också mycket viktig för att förebygga osteoporos. Du kan vinna en hel del av ditt dagliga intag av vitamin D genom exponering för solljus, som utlöser naturliga produktionen av vitamin i kroppen. Men om du är äldre, är bundna till hemmet, har farhågor om solning eller bor i ett område utan förutsägbara mängder av solljus, måste du att i större utsträckning på kosten av vitamin D. Exempel på kosten är lever, äggula och saltvatten fisk som makrill och tonfisk. Du kan också använda livsmedel berikade med vitamin D, samt tillskott.

Motion

Regelbunden motion där skelettet belastas tenderar att öka hälsan och styrkan i dina ben. Exempel på positiva aktiviteter inkluderar tennis, jogging, promenader, löpning, hoppa rep, styrketräning och vandring. Kontrollera med din läkare för att se vilka av dessa val är lämpliga för dig.

Minskar Rökning, alkohol och koffein

Om du röker, sluta kommer att hjälpa hälsa dina ben, bland många andra fördelar. Rökning inte bara minskar kalcium absorptionen, men kan också utlösa sänkt östrogen nivåer och uppkomsten av tidigare klimakteriet. Alkohol kan användas på samma sätt skadligt för din benhälsa. Även måttliga nivåer av intag kan orsaka skada, och hög alkoholkonsumtion är tydligt förknippad med ökad risk för frakturer och benförlust. Koffein intag än två eller tre dagliga koppar kaffe kan också innebära ökade risker för din benhälsa.

Undvika skadliga mediciner

Du kan också hjälpa till att minska din osteoporos risk genom att undvika vissa läkemedel och läkemedel kända för att öka chanserna av benförlust eller fraktur. Exempel barbiturater, fenytoin (Dilantin), som innehåller aluminium antacida och läkemedel som vanligen föreskrivs för artrit, lupus, Crohns sjukdom och astma. Granska alla mediciner du tar med din läkare, och se om det finns lämpliga alternativ för alla som medför risker för ben hälsa. Som ett extra steg, kan du även be din läkare om läkemedel för att förebygga benskörhet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Huntingtons sjukdom symtom barn

Relaterade artiklar


 • Vilka uppgifter av ben i kroppen?
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • struktur av bröstet
 • verksamhet för undervisning i första hjälpen
 • Du kan färg håret när man är gravid?
 • träning efter klimakteriet
 • hur man slåss mot bakterier
 • delar av bröstet
 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com