viral pneumoni hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-04
Du vaknar upp på natten för att höra ditt barn kippar efter andan, och du tycker om snabb andning du märkt hela dagen. Termometern registrerar 102 grader för andra dagen i rad. Ditt barn kan ha viral lunginflammation, en vanlig sjukdom som drabbar barn. Lär dig att känna igen tecken och symptom på detta gemensamma villkor så att du kan vidta åtgärder för att hjälpa ditt barn att må bättre

symptom och orsaker

Lunginflammation är en vanlig lunginflammation som orsakar lungorna för att fylla med puss och vätska. Detta kan orsaka andningssvårigheter, feber, utmattning och en ihållande hosta. Bröstsmärta och buksmärtor kan också indikera lunginflammation är närvarande. De flesta fall av lunginflammation är virus, som orsakas av influensavirus eller adenovirus, enligt Nemours, ett barn hälsa befrämjandet grupp. Barn med RSV (RS-virus) kan också utveckla lunginflammation. Sjukdomen kan orsakas av bakterier, men detta är mindre vanligt.

Diagnos

Barn som har tecken på viral lunginflammation måste ses av sin läkare för en fullständig fysisk undersökning. Alla barn som har svåra problem med andning eller bröstsmärta måste ses omedelbart. Detta gäller även om barnets fingrar eller läppar blir blå. Läkaren kommer att utföra en lungröntgen för att bekräfta närvaron av en lunginflammation infektion. Blodprover används för att avgöra om barnet får tillräckligt med syre och att kontrollera förekomsten av en infektion.

Behandling

Behandling av viral lunginflammation varierar beroende på barnets symtom. Ibland ditt barns läkare inte kan få möjlighet att utesluta möjligheten av bakteriell lunginflammation, särskilt om ditt barn är mycket sjuk. I dessa fall, även om lunginflammation kan bli viral, kommer läkaren att förskriva sannolika antibiotika. Om läkaren är säker på att lunginflammation är inte bakterier, kommer behandlingen att fokusera på att göra barnet känner sig så bekväm som möjligt medan kroppen bekämpar infektionen. Detta inkluderar över disk medicinering för feber och smärta, mycket vila och mycket vätska. Barnsjukhuset i Boston rekommenderar användning av en kall dimma luftfuktare för att hjälpa barn andas medan de vilar.

Sjukhusvistelse

Medan de flesta fall kan behandlas hemma med vila och vätska, krävs ibland viral pneumoni hos barn på sjukhus . Villkoret medför ofta hög feber i kombination med en brist på aptit, som kan torka ett barn. Om svår nog, kräver uttorkning intravenös vätsketillförsel. Några barn behöver extra syrgas, medan deras kroppar bekämpa infektionen. Hos små barn och spädbarn kan sjukhuspersonalen behöver sug barnets näsa och mun för att ta bort tjockt slem sekret och hjälpa barnet andas. Andningen behandlingar kan också föreskrivs för det sjuka barnet.

Förebyggande /Lösning

Mayo kliniken rekommenderar rutinvaccinationer som ett sätt att förhindra lunginflammation, eftersom smittan ofta kommer efter en annan vanlig sjukdom. Konjugerat pneumokock vaccin hjälper till att förhindra vissa former av lunginflammation, och rekommenderas för alla barn och alla förskolebarn som har högre risk för sjukdomen. För andra, minskar korrekt handtvätt lunginflammation risk. Barn behöver få mycket eller vila och äta en balanserad kost för att hålla sig frisk. Skydda barnen från lungskador, vilket gör dem mottagliga för lunginflammation, genom att hålla dem borta från passiv rökning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?

Relaterade artiklar


 • gör q-tips orsaka påverkas öronvax?
 • tips på barn terapeuter
 • samhälleliga effekter narkotika & alkoholmissbruk
 • hur de ska följa influensa
 • tidigt Graviditet och gas
 • Vilka är orsaker till frekvent hicka?
 • livsmedel som orsakar sinus huvudvärk
 • barn bensmärta
 • vad gör ringorm ut?
 • normala blyhalter hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com