HPV i spädbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-11
Enligt US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), det finns mer än 100 olika stammar av humant papillomvirus (HPV). Dessa papillom eller vårtor, är icke-cancerogena tumörer. Mer än 40 HPV stammar är sexuellt överförbara, och det är möjligt att ha dem medan du är gravid. HPV kan inte äventyra ett barns liv, men det kan få allvarliga effekter i sällsynta fall

symptom hos kvinnor

Du kan ha HPV och inte ens vet det. Det beror på att det oftast inte finns några fysiska symtom på en HPV-infektion. Om du har symtom kommer de i form av genitala vårtor som visas i eller runt slidan, anus eller vulva. Vårtorna kan se ut som enda gupp eller kluster som liknar blomkål, och det kan vara kliande. Om de är nära urinröret, kan du få problem att kissa.

Provning under graviditeten

De flesta läkare inte testar specifikt för HPV under rutinmässiga mödravård. Men om du har genital HPV ett cellprov kommer att avslöja avvikelser. Vid den tidpunkten kommer läkaren troligen att göra fler tester, bland annat en för HPV. Å andra sidan, om du vet att du har HPV, bör du tala med din läkare så tidigt som möjligt under mödravård. Graviditeten orsakar hormonella förändringar som kan göra genitala vårtor växa, så kommer din läkare behöva kontrollera dig.

Symtom hos barn

Även om det är möjligt, är HPV sällan skickas till ett barn under förlossningen. Även om den är, kan det inte finnas några symptom och barnets kropp kommer förmodligen klara viruset utan någon medicinering eller intervention.

Komplikationer

I sällsynta fall, när ett barn blir HPV-virus, kan den orsaka respiratorisk papillomatosis och producera vårtor i barnets hals. Symtom inkluderar förändringar i barnets röst eller luftvägsobstruktion, och det anses en allvarlig sjukdom.

Behandling

Behandling av luftvägarna papillomatosis i en baby vanligtvis inbegriper laserkirurgi för att ta bort vårtor. Och eftersom det inte finns något botemedel mot respiratoriska papillomatosis kan läkaren behöva göra flera omgångar av det. I vissa fall vårtor är också behandlas med läkemedel som kallas cidofovir. Cidofovir används normalt för att behandla herpes-liknande virus, inklusive de humant papillomvirus.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:muskelbesvär från zetia

Relaterade artiklar


 • earaches hos barn
 • Candida diet för barn
 • influensavaccin faror
 • atria vs ventriklar
 • hur man minska rynkor på händerna
 • symtom på höga östrogennivåer
 • hyperaktivitet behandlingar
 • stora bröst och rygg problem
 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com