Har kvinnor blöder efter klimakteriet?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-02
Vissa kvinnor blöder efter klimakteriet, och det är en normal företeelse för de flesta. Vissa kvinnor tycker att eftersom de inte längre har mens bör ingen blödning, och är ganska chockad när de upplever motsatsen. Blödning under klimakteriet är i allmänhet lätt och kort och är ingen anledning till oro i flesta fall, men i några fall kan det signal ett hälsoproblem

Dysfunktionella blödningar (DUB)

Detta orsakas av den obalans i östrogen och progesteron, vilket normalt sker med klimakteriet. Riskfaktorer för dysfunktionella uterin blödning är stress, överdriven träning, och övervikt. Detta tillstånd händer i reproduktiv ålder, som omfattar kvinnor i klimakteriet skede, och inte postmenopausala kvinnor. Perimenopause är de två till åtta år innan klimakteriet äger rum. Symtom på DUB inkluderar onormal blödning, blödning mellan perioder, värmevallningar, och hirsutism (manlig hårväxt).

Atrophy

Atrofi är ett tillstånd som härrör från slemhinnan i livmodern tunnas ut. Denna gallring gör att blodkärlen som finns inom det fodret för att bli svaga, och brast spontant, vilket kan orsaka en liten blödning. Det enda som kan behandla atrofi hormonella, eftersom villkoret i sig orsakas av en brist på östrogen. Detta villkor är inte farligt, men kan vara besvärande.

Uterus Polyper

uterus polyper kommer från en överväxt av celler i livmoderslemhinnan foder. Detta överväxt orsakar en liten glödlampa sticka ut från fodret i livmodern. Polyper kan variera i storlek från några millimeter till storleken av en golfboll, och de kan variera i antal från en till flera. Polyper kan orsaka ljus färgning, observation eller blödning.

Hyperplasi

Hyperplasi är en sjukdom som orsakar overgrowths i livmoderslemhinnan. Detta inträffar när din kropp har en nedgång i progesteron för att stimulera effekterna av östrogen. Detta gör att cellerna i livmoderslemhinnan foder (livmoderslemhinnan) för att dividera år att öka, och oftast sker i stadier som leder fram till klimakteriet. Symtomen inkluderar blödningar mellan perioderna, flytningar, blödningar efter klimakteriet, och spotting. Behandling med progesteron kommer bidra till att stoppa denna händelse, trots att det vanligtvis går iväg på egen hand.

Vaginal torrhet

Vaginal torrhet uppstår när nivåerna av hormonet östrogen börja minska. Vanligtvis när du är upphetsad, väggarna i slidan börjar sippra fram en klar vätska, mer känd som vaginal smörjning. Med östrogen nivåer sjunkande och i vissa kvinnor helt frånvarande, den vaginala väggarna blivit så torra, att efter samlag kan du se en liten bit av blod. Smörjningsprocessen påverkas direkt av östrogennivåerna. Kvinnor som har vaginal torrhet också klaga av sveda, brännande känsla, klåda, och spotting.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:brun flytning i klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur du får ut det mesta av hand sanitizer
 • hur man vänja sig bära kontakterna
 • urinvägsinfektioner hos flickor
 • vaginal förlossning jämfört med kejsarsnitt
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • missbruk och beroende behandlingsalternativ
 • alla sätt att sluta röka
 • läkemedel för barn med ADHD
 • icke-kirurgisk behandling gynekomasti
 • för tidig menopaus och fertilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com