Hur kan graviditet påverka Ägglossningstest?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-09
Om du använder ägglossningstest att förutse ägglossning, kan graviditet påverka resultatet av dina tester. På grund av likheten i de hormoner i samband med ägglossning och graviditet, kan ägglossningstest bli positivt både när du har ägglossning och när du är gravid

graviditetshormonet

Graviditetstest mäter hormonet humant koriongonadotropin, eller hCG, för att upptäcka graviditet. När ett ägg har befruktats, färdas ner i äggledaren och implantat i en kvinnas livmoder. Efter implantation börjar embryot producera hCG, vilket kan upptäckas i kvinnans urin. Hem graviditetstest upptäcka detta hormon på olika känslighet nivåer och blir positivt när de upptäcks på dessa nivåer.

Ägglossningshormonet

ägglossning är den release av ett ägg från en äggstock varje månad. Om detta ägg befruktas, blir kvinnan gravid. Före ägglossningen, släpper en kvinnas kropp luteiniseringshormon, så kallade LH. Detta hormon frigörs i större mängder i flera dagar innan ägglossningen. Strax före ägglossning, LH stegringar, vilket leder till frisättning av ett ägg.

Ägglossningstest

En ägglossning förutsägelse kit eller test upptäcker ett LH-stegringen i en kvinnas urin. Dessa tester fungerar på liknande sätt som graviditetstest, men läses på ett annat sätt. Både ett graviditetstest och ett ägglossningstest har en kontroll linje och ett test linje. Med ett graviditetstest visar två rader ett positivt resultat. Men med ett ägglossningstest, göra två linjer inte nödvändigtvis ett positivt resultat. Eftersom LH bygger upp innan ägglossning, kommer du att se två linjer på ett test för flera dagar innan ägglossningen. Resultatet är positivt när testet linje är mörkare än manöverledningen och LH-stegringen har påvisats. När LH-stegringen upptäcks, kommer ägglossningen inträffar i 12 till 36 timmar.

Ägglossningstest som graviditetstest

På grund av likheten av hCG och LH på molekylär nivå, kan ägglossningstest upptäcka graviditet också. Skillnaden mellan HCG och LH är en betaenhet bifogas hCG. Webbplatsen peeonastick. com illustrerar skillnaden genom att beskriva LH och hCG som enäggstvillingar. Skillnaden mellan dem är att hCG har på sig en hatt och LH är det inte. Så ägglossningstest kommer bli positivt när det upptäcker någon av de enäggstvillingar. Men eftersom graviditetstester också letar efter hatten på det dubbla, kommer ett graviditetstest inte vända positiv under ägglossningen. Så om du är gravid, kommer ett ägglossningstest bli positivt.

Överväganden

känslighet nivåer av ägglossningstest är i allmänhet lägre än känslighet nivåer graviditetstester. Eftersom Ägglossningstest upptäcker den kraftiga ökningen av LH, de är gjorda för att ha lägre känslighet. Om de är för känsliga, kommer de att bli positivt på förekomst av LH. Eftersom LH är närvarande i flera dagar innan ägglossningen, måste ägglossningstest göras för att förutsäga höga nivåer, eller den plötsliga ökningen av LH. Ägglossningstest har en genomsnittlig känslighet på 30 mIU. Och början av graviditetstester kan upptäcka graviditet på så låga nivåer som 12,5 mIU, enligt peeonastick. com. Så ett hem graviditetstest kommer ofta bli positivt före ett ägglossningstest kommer bli positivt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:symtom på höga östrogennivåer

Relaterade artiklar


 • Fakta om Lactobacillus acidophilus
 • handtvätt fakta
 • hur man rengör ett äckligt toalettstolen
 • normal vikt för en flicka
 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?
 • sätt att få din arbetskraft
 • Fakta om ögonfärg
 • Orsaker till en graviditet migrän
 • typer av bröstcancer kemoterapi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com