alkohol effekter på ämnesomsättningen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-12
Alkohol är den mest missbrukade drogen i hela världen och kan vara en förödande faktor i kosten spelet för någon som försöker gå ner i vikt. Alkohol är också hög i kalorier och erbjuder inget näringsvärde alls. Som en extra bonus, saktar någon alkohol som du konsumerar din ämnesomsättning och ökar din lust att äta

Fat på sparlåga

Alkohol är giftigt för kroppen och våra kroppar vet det. Så fungerar kroppen övertid att förfoga över den på bekostnad av lagrade upp fett. I boken "Nutrition", Paul M. Insel förklarar att om alkohol skulle lagras i kroppen, skulle resultatet bli katastrofala förstörelse av organ och celler. För att undvika detta metaboliserar kroppen snabbt någon alkohol som konsumeras-vilket gör det högsta prioritet

Absorption

Den första orgeln att alkohol träffar när det går in i kroppen är magen. . När alkohol träffar magen börjar absorption processen. AlcoholMonitoring. com rapporterar att medan en del av alkoholen absorberas omedelbart i blodet, är resten absorberas i tunntarmen först. Den passerar sedan genom portalen ven och i din väntande levern.

Acetat

Cirka 95 procent av den alkohol som du konsumerar kommer in i levern och i slutändan omvandlas till acetat. Ju mer man dricker desto mer acetat levern skapar. Tyvärr kommer din kropp misstag acetat för bränsle och fortsätta att använda den för energi. Detta scenario är inte bara ohälsosamt men också dåligt för alla som behöver gå ner i kroppsfett. Enligt College Health Guru, desto mer acetat kroppen använder för bränsle, desto mindre lagrat fett i kroppen brännskador, och ju mer vikt du kan eventuellt packa på.

det blir värre

Din lever endast klarar av metaboliserande en viss mängd alkohol i en tid, oberoende av det belopp som du äter. Därför kan en kväll med mycket drickande ta mer av en vägtull på din ämnesomsättning än en enda natt cap. National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism (NIAAA) rapporterar att det tar ungefär en timme att konsumera en dricka, vilket är lika med 1,5 oz. av 80 bevis sprit, en 12 oz. burk öl och 5 oz. av vin. Alla mer alkohol utöver dessa gränser i en timme kvar i blodet tills din lever kan spela ikapp. Detta innebär att även om du skulle springa en mil efter att ha druckit, skulle fettförbränning fortfarande vänta.

Sanningen om Carbs

Enligt Shapefit, LLC, alkoholhaltiga drycker att gå igenom destillationsprocessen som vodka och rom innehåller inga kolhydrater. Vin är i huvudsak låga i kolhydrater, eftersom druvorna förlora sin sockerinnehåll när de omvandlar till alkohol och öl som är "Low Carb" har färre kolhydrater än vanliga öl. Men varje form av alkohol är fortfarande hög i kalorierna. Detta omisskännliga faktum kan spä frågor viktökning hos människor som försöker gå ner i vikt. Inte bara den tid alkohol behovet av att metabolisera, medan du väntar på att det ska ske mycket kalorier läggs till din midja.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:faror från tonåren dricka

Relaterade artiklar


 • hypertension graviditet risker
 • spinal blockad teknik
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • medelåldern & klimakteriet
 • Vad betyder det att kulturen ett embryo?
 • olika typer av allergi mediciner
 • typer av spelproblem
 • hur man utarbetar efter äggledarna återföring
 • tecken på en formel allergi hos spädbarn
 • Fakta om klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com