amning och vaginal svampinfektion

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-03
Vaginal jäst infektioner kan vara problematiskt, men kan de vara särskilt besvärliga under amning stadiet av en mors liv, som en vaginal svampinfektion kan också leda till svampinfektion för mor och barn. Förstå symptom och behandlingar för både mor och barn kan lindra några obehag och stress

Jäst Infektioner och trastar

en överväxt av candida albincans --- svampen ansvarar för svampinfektioner --- kan leda till vaginal jäst infektioner och även svampinfektion i amning mamma. Hittade i slidan, nipplar, mun och barnets påsatta område, Candida albicans trivs i fuktiga, mörka miljöer. Även Candida albicans är alltid närvarande i kroppen, sjukdom, graviditet eller antibiotikaanvändning kan orsaka ett överskott på denna jäst. När en ammande mamma utvecklar en svampinfektion, är chansen att denna infektion kommer att finnas i andra ar av kroppen, till exempel bröstvårtorna, vilket kan leda till en infektion i baby också.

Identifiering

Förutom symtom på vaginal jäst infektioner, såsom brännande eller klåda vid blygdläpparna, kan en kvinna upplever plötslig ömma bröstvårtor som varar genom utfodring, eller kliande eller brännande bröstvårtor med Candida albicus överväxt som också har smittat bröstvårtorna i form av svampinfektion. Drabbade bröstvårtor kan se röda, blanka, flagnande eller ens har små blåsor. "Den Amning Answer Book" råder för att titta efter spår av vit svamp i vecken på bröstvårtan eller bröstet, eller spruckna bröstvårtor. En infekterad diande barnet kan också ha vita fläckar på hans tandkött, kinder, gommen eller tunga. Även blöjeksem, gassiness eller allmänna kinkighet är alla tecken på svampinfektion och att jästen har spridit sig till barnet.

Behandla Moder

Att behandla vaginal jäst infektioner och trastar, har en mamma flera alternativ. Dr William Sears säger ammande mamman säkert sätt kan behandla henne svampinfektion på traditionellt sätt genom att använda över disk krämer svampinfektion eller receptbelagda läkemedel Diflucan. Sears säger att det är dock viktigt att behandla bröstvårtorna om det visar sig att jästen har spridit sig till bröstvårtorna. Over-the-counter behandlingar såsom klotrimazol (Lotrimin eller Mycelex) eller mikonazol (Mycatin eller Monistat-Derm) kan appliceras på bröstvårtorna efter matningarna två till fyra gånger om dagen. Använd tills symtomen har klarats upp i två dagar.
Dessa mediciner är säkert att ta vid amning och inte påverkar kvinnans förmåga att amma.

Att behandla Baby

När en mamma har en vaginal svampinfektion som även infekterar bröstvårtor i form av trast, ofta behöver barnet behandlas också. Behandling för en berörd barn är liknande den för mamman. Oral vätska recept behandlingar såsom klotrimazol, Mikonazol och flukonazol har visats sig vara effektiva för spädbarn doser. Dessutom kan Genetian violett vara en bra over-the-counter rättsmedel.

Förebyggande /Lösning

När trasten eller en vaginal svampinfektion upptäcks, vidta försiktighetsåtgärder så att trastar inte uppstår eller sprids till andra familjemedlemmar. Tvätta händerna noggrant, speciellt efter blöjbytet och använda toaletten. Koka alla konstgjorda bröstvårtor i 20 minuter om dagen, med alla delar bröstpump. Använd hushållspapper och disponibel amningskupor och kasta efter en användning. Slutligen, tvätta allt som kommer i kontakt med mamma och barn i mycket hett vatten och bära en ren BH varje dag.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:stadier av pubertet hos män

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och uppblåsthet
 • naturligt sätt att bli gravid
 • psykisk misshandel av barn
 • totalkolesterol och HDL riktlinjer förhållandet
 • hur man köper clomid
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • normala blyhalter hos barn
 • hur man minska risken för RSV
 • reoccuring svampinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com