bröstutveckling i puberteten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-02
När puberteten börjar, unga kvinnor gå igenom ett antal av hormonella förändringar. Ofta drabbar den mest framträdande av dessa bröstutveckling, som inträffar under fem eller sex år, vanligtvis börjar runt ålder 11 eller 12. Bröstutveckling kan förvirrat för unga kvinnor som oroar sig för vad som är "normalt" och vad som inte är i deras förändrade kroppar

Tidsplan

bröstutveckling kan börja så tidigt som år 7 eller 8, men för en del unga kvinnor är det kanske inte börjar förrän 13 år. Det fortsätter tills 17 års ålder eller 18. Det finns fem stadier av utveckling av brösten, och de kan ta några månader eller några år.

Fem steg

Det första steget i utveckling av brösten är i förpuberteten bröst. Det är bröstet att små barn har, det vill säga jämn och inga tecken på utveckling.
Vanligtvis i åldern 8 och 13, sker den andra etappen. Det är allmänt kallas "bröst Bud skede i mjölkgångarna och fettvävnad som kommer att bröstet börja utveckla bakom bröstvårtan, bildar en liten montera.
I det tredje steget, bröst själva blir rundare och fylligare.
I den fjärde etappen, som vanligtvis sker senare i puberteten, bröstvårtan och vårtgården (cirkulär yta runt bröstvårtan, vanligen mörkare i färgen) börjar att differentiera sig i större utsträckning från resten av bröstet.
Det femte och sista etappen utställningar bröst som är runda och full, med en utskjutande nippel område. De liknar vuxen bröst.

Överväganden

Ibland, speciellt under puberteten, en ung kvinnas vänstra bröst och höger bröst är kanske inte samma storlek. Man kan utvecklas snabbare än den andra. Under de tidiga stadierna av puberteten kommer ett bröst börja utveckla så många som sex månader före den andra. Vanligtvis, om det finns en betydande storlek skillnad mellan brösten, det kommer att minska som en kvinna närmar sig slutet av puberteten. Det är dock helt normalt för kvinnor att ha bröst som är olika storlekar. Alla typer av storlekar och former är normala och friska.

Storlek

Bröstet består av upp fett och mjölkkörtlar, inte muskler. Ytterst beror det bröst på varje kvinna från ett antal faktorer, däribland familjens historia, hormoner och vikt. Eftersom det inte finns någon muskel i bröstet, kan utöva inte öka bröst. Däremot kan unga kvinnor märker att de totala viktökning och viktminskning kan orsaka brösten vuxit och krympa.
Vanligtvis unga kvinnor att börja bära utbildning behåar när deras bröst in i Bud scenen. " Consulting en äldre kvinna eller en läkare om hur man riktigt passar en behå till ens bröst kan vara till hjälp för en tonåring, särskilt som bröst ändra storlek avsevärt under loppet av sin utveckling.

Andra faktorer

Mot slutet av utveckling, unga kvinnor kan ha hår som växer ut ur sina vårtgårdar.
Snabb utveckling kan leda till bristningar runt bröstet, som ser ut som ekrar. Dessa märken uppstår när snabba tillväxten orsakar känsliga lagren av vävnad under huden för att riva. De bristningar är vanligen rosa eller rödaktiga i början, men tenderar att minska med tiden att bli hudfärgade.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:funktionella buksmärtor hos barn

Relaterade artiklar


 • reoccuring svampinfektioner
 • hur man gör en kundvagn sadelöverdrag
 • bilirubin metabolism & neonatal gulsot
 • verksamhet för undervisning i första hjälpen
 • vasektomi återföring komplikationer
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • komplikationer av preemies
 • hur man förebygger feberkramper
 • Hur är anatomi & fysiologi släkt?
 • åldrande och demens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com