brun flytning i klimakteriet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-02
Under menstruation, många kvinnor har olika färger av ansvarsfrihet vid olika punkter inom deras cykler. Under klimakteriet du inte längre har en period, och därför inte förvänta sig att blöder, eller att ha någon typ av utsläpp. Till överraskning för många kvinnor går igenom klimakteriet, börjar de att uppleva ljus blödning eller brunaktig spotting. För det mesta detta är ofarligt, men i vissa fall kan det peka på ett hälsoproblem

Vad är brun flytning?

Brown ansvarsfrihet efter menopaus är egentligen en blandning av blod och ansvarsfrihet kallas spotting. Detta blod kan variera i färg från rosa till brunt. Det är inte tung som en period, utan det är verkligen lätt (ibland bara några droppar). Spotting brun under klimakteriet kan en naturlig följd av förändringarna i hormoner, eller det kan tyda på en medicinsk fråga.

Perimenopause

Perimenopause inträffar två till åtta år innan klimakteriet börjar, och brukar kännetecknas av förekomsten av oregelbunden perioder. Menstruationscykeln blir lättare, tyngre, sporadiska eller frånvarande på grund av nivåerna av hormonet östrogen minskande inför klimakteriet. Under denna tid rapporterar kvinnor ofta spotting i-mellan omgångarna. Bland andra tecken på klimakteriet såsom värmevallningar, nattliga svettningar, torrhet i slidan, sömnlöshet och smärta under sex

uterus Polyper

uterus polyper är utväxter som uppstår på endometriet väggen, beläget inom livmodern. Dessa utväxter beror på överväxt av celler i väggen's foder. De kan variera i storlek från liten som ett sesamfrö till så stor som en golfboll. De är vanligare hos kvinnor i 40-årsåldern och 50-talet och kan variera i antal från en till flera. Vissa människor med livmoder polyper har inga symptom, andra klagar över oregelbundna menstruationer och blödningar efter klimakteriet.

Vaginal torrhet

Vaginal torrhet är en mycket vanlig fråga för kvinnor går igenom klimakteriet. I själva verket, enligt Mayo Clinic, fyra i 10 kvinnor klagar över torrhet i slidan. Vaginal torrhet uppstår på grund av minskning av östrogen. Under samlag vissa kvinnor upplever torrhet, klåda, sveda, brännande känsla, smärta och ljus blödning.

Atrophy

Under klimakteriet, kan bristen på östrogen gör att livmoderslemhinnan att tunna blodkärlen inne att bli svag . När blodkärlen reagerar på detta sätt de omfattas spricker spontant, vilket är ett fenomen som kallas atrofi. Atrofi, oftast inte, kommer att resultera i spotting. Eftersom det tar lite tid för denna lilla mängd blod för att nå utanför slidan från livmodern, kan den verka vara mörkt rosa eller brun.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:bröstutveckling i puberteten

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid tar det att få ett födelsebevis?
 • hälso-och sjukvård för äldre amerikaner
 • hur du gör din resa till apoteket en snabb en
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • amoxicillin och urinvägsinfektioner
 • klimakteriet och viktminskning
 • sojamjölk & klimakteriet
 • hur många kalorier bränns trampolin?
 • bidrag som finns för vuxna dagvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com