frågor om graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-03
Blivande mammor känner sig ofta både spännande och lite rädd om graviditet och alla de fysiska och känslomässiga förändringar det kommer att innebära för deras liv. Denna spänning och ångest leder oundvikligen till frågor om graviditet och vad som väntar under de kommande månaderna. Lyckligtvis är det antagligen inga tvivel om graviditet som inte har frågat förut, och OB /Gyns är mer än glada att lösa gemensamma frågor om graviditet

gemensamma graviditet symptom

Den första frågan om graviditet att de flesta kvinnor har frågor vilken typ av symptom är vanliga i början av graviditeten. Många kvinnor söker graviditet symptom innan de ens ta ett graviditetstest, och de som inte säkert kommer att veta vad symtomen att förvänta efter att de upptäcker att de är gravida. Vanliga graviditet symtom är illamående på morgonen, täta urinträngningar, ont eller svullna bröst, en mörkare av vårtgården, trötthet och matbegär eller aversioner.

Förfallodatum

Att ta reda på när man ska förvänta sig att lilla paket av glädje är en annan topp fråga om graviditet. Vid den första prenatal utnämningen en gynekolog kommer att ge ett förfallodatum baseras bort av kvinnans sista perioden, och detta datum kommer troligen antingen bekräftas eller justeras något efter ett ultraljud görs under de veckor som följer. En enkel metod för bestämning av ungefärlig förfallodag hemma är att subtrahera 3 månader från den sista menstruationen och lägga till sju dagar.

Missfall

Efter den inledande upprymdhet över att upptäcka de är gravida, många kvinnor börjar oroa sig för komplikationer av graviditet, även missfall. Tyvärr, missfall är vanliga under graviditeten --- man uppskattar att 15 till 20 procent av alla graviditeter slutar i missfall. Det finns oftast ingenting som kan göras för att undvika missfall och att få missfall betyder inte att kvinnan inte kommer att gå på att ha framtiden friska graviditeter.

Majoriteten av alla missfall inträffar under de första 12 veckorna av graviditeten och kan åtföljas med symtom som kramper och blödning. Vissa missfall, känd som missade missfall, som inte märks förrän ett ultraljud eller foster Doppler visar frånvaron av en fostrets hjärtslag. I dessa fall gravida kvinnor brukar ges möjlighet att antingen vänta och miscarrying naturligt eller har ett kirurgiskt ingrepp, en så kallad D C, för att ta bort fostret.

Viktökning

Även gravida mammor kan känna sig gånger som att äta för två, det är definitivt inte en bra idé. Nuvarande obstetrisk riktlinjer rådgivning till kvinnor som påbörjat sin graviditet på en normal vikt för att få mellan 25 och 35 kg. Under sin graviditet. Kvinnor som var underviktiga före befruktning bör syfta till att få mellan 28 och 40 kg. , Och kvinnor som var överviktiga innan graviditeten bör få mellan 15 och 25 kg.

Motion

Det är normalt att gravida kvinnor inte känner för att träna , särskilt när kämpar mot graviditetsillamående och trötthet som kommer med den första trimestern, men regelbunden motion är en viktig komponent i en hälsosam graviditet. Gravida kvinnor bör försöka engagera på 30 minuter av måttlig motion fem gånger i veckan. Skonsamma motion som promenader, aerobics, dans, simning och yoga är idealiska typer av graviditeten och kommer bidra till att ge gravida kvinnor energi och förhindra övervikt vinna.

Sex Säkerhet

Många gravida kvinnor skäms frågar sin hälsa vårdgivare frågor om graviditet och sex, men att upprätthålla en hälsosam sexuell relation med sin partner hjälper en gravid kvinna vistelse känslomässigt och fysiskt i samband med sin partner eftersom de inväntar deras barns födelse. Även gravida kvinnor kan känna oro sex störa deras foster i de flesta fall är detta helt felaktigt. Enligt Mayo Clinic, kan majoriteten av gravida kvinnor fortsätter att ha sex som vanligt under hela graviditeten. Undantag är kvinnor som upplever oförklarlig blödning, hotande missfall eller placenta previa, kvinnor med en historia av tidig förlossning, eller om kvinnans vatten har brutit.

Foods och verksamhet för att undvika

Det finns en lång lista över vad och inte göra för kvinnor under graviditeten, vilket mest nyblivna mammor med massor av frågor om graviditet och livsmedel, drycker och aktiviteter som de bör undvika. Den gravida kvinnans verkliga bibel, "vad som väntar när du väntar, säger att gravida kvinnor inte bör dricka alkohol, droger användning eller röker under graviditeten. Dessutom bör gravida kvinnor undvika alltför koffein, mjuka ostar, även ångkokta eller dåligt tillagat kött, skaldjur hög i kvicksilver och stort intag av artificiella sötningsmedel. Gravida kvinnor bör också undvika slagkraftigt verksamhet, hög risk aktiviteter som vattenskidåkning eller ridning och överhettning själva.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:amning och vaginal svampinfektion

Relaterade artiklar


 • vad är guld band bra för?
 • magproblem hos barn
 • sätt att föreställa en pojke
 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • neti potten för sinusinfektion
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • överdriven törst hos barn
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • psykologi för att hjälpa barn lära sig förtroende
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com