fysiska utveckling för en baby

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-06
Övervakning ditt barns fysiska utveckling är en viktig och rolig del av ditt första år av föräldraskap. Trots att alla bebisar uppnå olika fysiska förmågor vid olika åldrar, det finns en rad tid under vilken de flesta bebisar uppfyller vissa fysiska milstolpar. Hålla reda på när barnet möter dessa milstolpar kommer att hjälpa dig vet att ditt barn utvecklar normalt

Typer

Det finns många olika aspekter att en ung barnets fysiska utveckling. Nyfödda barn har liten muskelkontroll, och de rörelser de gör är slumpmässiga och okontrollerade. När ditt barn utvecklas fysiskt, kommer han att få kontroll över sina muskler. Han kommer att börja vinna både stora muskler samordning, vilket leder till grov muskulös rörelse och finmotorik. Han kommer att få rörlighet, först genom att rulla över och så småningom genom att krypa, stå och gå.

En till tre månader

Under de första månaderna i livet, barn växer snabbt, vanligen nästan fördubblade sin vikt i slutet av tre månader. De flesta 3-månader gamla bebisar kan hålla huvudet stilla eller hålla huvudet upp på en 45-graders vinkel. Deras vision utvecklar också, så att de kan följa rörliga objekt med blicken.

Tre till sex månader

Efter 6 månader gammal, har de flesta barn behärskar förmågan att rulla över i båda riktningarna. De har börjat utveckla finmotoriken med förmågan att förstå föremål i sina händer. Många börjar skicka objekt fram och tillbaka mellan händerna. De börjar härma ljud, och de flesta är redo att börja äta fast föda.

sex till nio månader

Efter 9 månader, bör barn ha möjlighet att försörja sig sitta upp. De börjar dra sig upp att stå samtidigt som du håller fast vid något fast som möbler. De blir mobil som de lär sig att krypa eller scoot. Några kan kryssning, eller gå runt samtidigt som du håller fast vid något för att få stöd.

Nio till tolv månader

Efter sin första födelsedag, de flesta barn kan stå i en minut eller två utan stöd. De har utvecklat ett pincettgrepp och kan plocka upp små föremål, t. ex. ärtor eller Cheerios, med sina fingrar. De kan krypa väl på sina händer och knän och är mycket rörliga. Några barn kommer att gå genom sin första födelsedag.

Överväganden

Fysisk utveckling milstolpar är ett bekymmer för många föräldrar. Det är viktigt att komma ihåg att det finns ett brett spektrum av normala angående den tidpunkt när spädbarn uppnå olika milstolpar. Om du är orolig att ditt barn inte har nått en viss milstolpe inom den tidsram som du förväntar dig att han, rådfråga din barnläkare för att avgöra om det finns en anledning till oro. Misslyckandet med att nå delmål kan vara ett tidigt tecken på fysiska problem, men oftast är det helt enkelt ett tecken på individuella skillnader mellan barn.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är betydelsen av blodcirkulationen?

Relaterade artiklar


 • explosiva barnet syndrom
 • Graviditet och långvarig exponering för metalldetektorer
 • stretching efter höftledsplastik
 • struktur bencellsaktivitet
 • hur man somna när du cant
 • stadier av utveckling av ett mänskligt foster
 • hur du ökar dina bröst
 • är luftfuktare säkra för barn?
 • graviditet & Bells pares
 • typer av andning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com