hur många löss komma ur ett ägg?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-05
Löss är parasitiska insekter som livnär sig på mänskligt blod. De är en gemensam olägenhet för barn i skolåldern. Även löss inte sänder sjukdom, inte återge de på en extremt snabb takt och är mycket smittsam. Trots många tror, kan lössen inte flyga eller hoppa, men de krypa extremt snabbt. De löss ägg är mer sannolikt att ses än buggar sig, beroende på graden av angrepp

Storlek vuxen lus och ägg

En vuxen lus är ungefär lika stor som ett sesamfrö och är gul med bruna. De har sex ben och kan nå mognad i nio till 12 dagar.

Löss ägg, även känd som nits, är storleken på en period, men ovala. De är knutna till håret med lim-liknande ämne som gör dem svåra att få bort. De är oftast fäst i en vinkel och kan variera i färg beroende på vilken fas i livet de befinner sig, men oftast varierar från genomskinligt brun till gul, till solbränna.

Life Cycle

Bara en levande bugg kan produceras per NIT eller ägg. Efter att ägget är lagt, det tar ungefär sju till 10 dagar innan det kläcks. När ägget kläcks tar det ytterligare sju till 10 dagar att nå mognad och börja lägga ägg av sina egna. En vuxen lus kan lägga upp till sex ägg per dag och leva i upp till 30 dagar på en mängd. Husdjur kan inte få löss.

En levande lus kan inte leva i mer än 24-48 timmar bort av sin mänsklig värd. Det måste foder och upprätthålla sin värme annars kommer den att dö.

Nits kan leva lite längre och är svårare att hitta och ta bort, vilket gör behandlingen så svårt.

Behandling

bekämpningsmedel allmänt används för att behandla löss. Flera olika sorter finns på marknaden. Det viktigt att läsa av märkningen att se till att du får både ett bekämpningsmedel (en som dödar den levande löss) och en ovicide (en som dödar äggen). Vanliga problem är förknippade med människor bara använder bekämpningsmedel och antar att det dödar äggen. Om bekämpningsmedel används, då är det viktigt att det angripna huvudet kammade med luskam och undersökas grundligt så att ingen nits kvar. Om bara en nit är kvar i håret kan det kläcks och processen börjar om igen. En andra behandling rekommenderas inte mer än 10 dagar efter den första behandlingen för att allt har dödats. Exempel på OTC-produkter är LiceMD, Licefree, RID och Nix.

Hem Behandlingar

Prata med någon förälder, och de är sannolikt att skryta hem behandlingar de har utvecklat eller används. Användning av majonnäs, olja och vaselin är vanliga hem behandlingar. Dessa är använda med tanken att den täta produkten kommer att "kväva" lössen.

Naturläkemedel

Det finns några naturliga produkter som är fri från bekämpningsmedel. En är tea tree olja och eukalyptus. Dessa är vanligtvis användas som förebyggande behandling eftersom det är troligt att lössen tillbaka av lukten.

Överväganden

löss angrepp är vanligt och felaktigt betraktas som en "smutsig persons" åkomma. Det kan inte vara längre från sanningen. Löss är faktiskt dras till rent hår, som är lätt att förstå på (i motsats till fet eller produkt fyllda hår). Tvätta ditt barns huvud varje dag kommer inte att hindra löss eftersom de inte är lätt tvättas bort med vatten eller schampo. Faktum är att när en lus lägger sina ägg på håret, har det speciella "limmet" som följer NIT till axeln. Det är så kraftfullt att det gör nit bort det svårare.

Förebyggande

För barn med längre hår, flätor och ponny svansar bör övervägas. Kortare hår nedskärningar är ett bra alternativ. Att hålla håret borta från källor som potentiellt har löss är ytterligare ett sätt att förhindra angrepp. Kontrollera ditt barns huvud ett par gånger i veckan, särskilt bakom öronen, är kronan och nacke, avgörande.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:klimakteriet hormon

Relaterade artiklar


 • hur man använder den klara vätskan diet för illamående
 • hemsjukvård om åldrande föräldrar
 • Hydrocodone APAP faktablad
 • graviditet rökning risker
 • olika ögon kontakter
 • information för femteklassare om matsmältningssystemet
 • urinblåsan Staph infektioner
 • råd om att donera blod plasma
 • kan ett varmt bad orsaka mig att gå in arbetskraft?
 • hur man gör ris väskor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com