influensa skott riktlinjer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-05
Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), det bästa sättet att undvika att få säsongsinfluensa är att få vaccineras varje år. Vaccin mot säsongsbunden influensa brukar finnas under september eller oktober varje år, och innehåller skydd mot tre olika typer av influensavirus. Varje år, forskare uppskatta vad stammar av influensavirus kommer vara vanligt förekommande, och basera vaccinet på dessa förutsägelser

typer av vaccin

säsongsbunden influensa vaccin finns i två olika beredningsformer. Den traditionella influensa skott ges genom en injektion i armen, och godkänts för friska människor åldrar sex månader och äldre. Detta vaccin innehåller dödade influensavirus, som ger skydd mot infektion.

Det andra alternativet för influensavaccin är nässprayen vaccinet. Detta vaccin är gjord av en levande (men försvagades) virus som är godkänd för friska personer i åldern 2 till 49. Gravida kvinnor kan inte använda nässpray vaccinet, de måste få den injicerade döda viruset

Vem behöver vaccinera sig

Enligt CDC, alla som är intresserade av att minska sina chanser att bli smittad av influensa. bör vaccinera sig. Det finns dock vissa grupper av människor CDC rekommenderar för vaccineringen, inklusive: barn i åldrarna sex månader till 19 år, kvinnor som är gravida och personer som är 50 år eller äldre. Dessutom bör personer med kroniska sjukdomar och de som bor på sjukhem också bli vaccinerade.

CDC rekommenderar också att personal inom vården och människor som är i nära kontakt med riskgrupper vaccineras. Vårdare av barn sex månader eller mindre också ska få influensa skott.

Människor som inte bör vaccineras

Enligt CDC finns det vissa grupper av människor som inte bör vaccineras. Detta inkluderar personer med allvarliga ägg allergier, barn yngre än sex månader gamla, de som har en historia av allvarliga reaktioner på vaccinet, och människor med feber. Dessutom bör individer som utvecklat Guillain-Barrés syndrom (GBS) i det förflutna efter att få influensavaccin inte vaccineras.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Kan jag hyra en nebulisatorn?

Relaterade artiklar


 • bältros vaccin pros & cons
 • långsiktiga effekter av Dilantin
 • hur man kan spara pengar objektiv kontakt
 • mjäll på barn
 • Hur orsaka tamponger toxisk chock syndrom?
 • farorna med mögel i ett hus
 • statistik om tonåring drog och alkohol missbruk
 • örat trycket problem
 • förberedelse h & graviditet
 • biverkningar av Livial
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com