klimakteriet hormon

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-04
Klimakteriet inbegriper många hormonförändringar, vilket kan påverka kvinnans kropp både fysiskt och känslomässigt, vilket gör klimakteriet en utmanande tid för många kvinnor. Att förstå vad man ska förvänta sig av hormonella förändringar under klimakteriet och bli informerad om vad behandlingsalternativ är tillgängliga kan bidra till att göra övergången mjukare och behagligare

Fakta

De hormoner som oftast förknippas med klimakteriet är östrogen och progesteron. De flesta kvinnor går klimakteriet runt 50 år, när de har sin sista menstruation.

Både östrogen och progesteron produceras av äggstockarna, och förändringar i äggstockarna orsakas av menopaus långsam eller stoppa produktionen av dessa hormoner.

Funktioner

Östrogen och progesteron tjänar flera syften i kroppen.

Östrogen hjälper kalcium kroppen använder för att bygga starka och friska ben, vilket minskar risken osteoporos. Östrogen bidrar också till att kontrollera kolesterolhalten i blodet i kroppen och för att främja vaginal hälsa.

Progesteron hjälper till att hålla livmoder celler i slemhinnan i livmodern från overpopulating, vilket kan bidra till att minska risken för endometriecancer.

biverkningar

Hormonella förändringar orsakade av klimakteriet drabbar kvinnor i ett antal sätt.

Shifting hormonella nivåer orsakar många kvinnor i klimakteriet att ha instabila kroppstemperatur ge dem värmevallningar och nattliga svettningar. Minskade nivåer av östrogen i kroppen kan också leda till viktökning, som kroppen omvandlar muskelmassa till fettceller för att skörda mer östrogen.

Lägre nivåer av östrogen och progesteron minskar hudens elasticitet, vilket gör huden mer benägna att få rynkor. Eftersom östrogen skyddar hjärt-kärlsystemet, minskade nivåer av östrogen i kroppen efter klimakteriet kan göra kvinnor mer utsatta för hjärtsjukdomar.

Livsstilsförändringar

förändrade hormonnivåerna --- och deras medföljande fysiska förändringar --- kan också påverka kvinnans känslomässiga tillstånd, vilket leder till humörsvängningar och depression.

Minska stress hjälper till att lindra en del av den emotionella obehag. Studier vid Harvard University fann att 30 procent av kvinnorna som deltagit i organiserad avkoppling, till exempel meditation, rapporterade färre humörsvängningar och mindre allmän depression.

Östrogennivåerna kan också göra det svårt för kvinnor i klimakteriet att sova, enligt en studie 2001 publicerades i tidskriften "klimakteriet. " Öva avslappningsövningar kan hjälpa dig att få mer sömn.

Hormonbehandling

menopausal hormonbehandling (MHT), även känd som hormonbehandling (HRT) är en behandling ibland som ordinerats av läkare för att hjälpa kvinnor hantera klimakteriet symtom. Genom att komplettera förlorade östrogen och progesteron, MHT lindrar många av de symptom på klimakteriet, inklusive värmevallningar, vaginal torrhet och benskörhet risk.

visar dock forskning från Women's Health Initiative, sponsrade av National Heart, Lung and Blood Institute, att det finns många risker med långvarig MHT användning. Ökad risk för endometriecancer samt ökad risk för blodproppar, stroke och hjärtsjukdomar har förknippats med långsiktiga klimakteriet hormonersättningsterapi, särskilt hos äldre kvinnor.

Det är viktigt att tala med din läkare om din möjliga risker och fördelar om du funderar hormonersättningsterapi.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:osteoporos hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur antikroppar fungerar?
 • sexuella biverkningar av Flomax
 • bröst överbelastning i spädbarn
 • enkla sätt att få muskler
 • låg Carb dieter graviditet
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • Nalgene flaska hälsorisker
 • artificiell insemination komplikationer
 • användning av syre i kroppen
 • hur man förebygger akne i alla åldrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com